Thomashuis Lopik heeft plek vrij: 'Het wordt een feestje'

Marianne en Lenie voor hun Thomashuis in Lopik waar zij verstandelijk gehandicapten een warm thuis bieden.
Uit de huizen
Laura van Elst

Vrijdagochtend was daar eindelijk het grote moment: de sleuteloverdracht van Thomashuis Lopik. Met de officiële oplevering zijn zorgondernemers Lenie Schipper en Marianne van den Bogart weer een grote stap dichterbij met de komst van hun bewoners.

De komende twee weken gaat het kersverse ondernemerskoppel met de inrichting aan de slag om van hun Thomashuis een gezellig thuis te creëren. Daarbij richten de toekomstige bewoners hun eigen slaapkamer naar eigen smaak in. Lenie en Marianne staan te popelen om hun bewoners in juni te verwelkomen. ‘‘We gaan van elke dag een feestje maken.’’   

60 jaar zorgervaring

Lenie en Marianne zijn hun hele werkend leven al actief in de zorg. Zij zijn allebei met de handen aan het bed begonnen. Daarna gingen zijn aan de slag in uitlopende functies. Zo heeft Lenie in de psychiatrie gewerkt en was zij leidinggevende van een logeerhuis voor mensen met een verstandelijke beperking. De laatste jaren is ze actief geweest als teammanager in de dak- en thuislozenzorg.

Marianne is tot april jongsleden werkzaam geweest als projectleider in de ouderenzorg en heeft ervaring met mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Samen staat het stel garant voor ruim 60 jaar zorgervaring. Met de opening van hun Thomashuis, maken Lenie en Marianne hun zorgdroom waar.

Plekjes vrij

Thomashuis Lopik biedt een warm, gezellig en veilig thuis voor 9 bewoners tussen de 20 en 55 jaar. ‘‘Wij bieden een plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn, maar waar je ook rekening houdt met elkaar.’’ Gastvrijheid en communiceren met elkaar zijn daarbij belangrijke voorwaarden. ‘‘Samen vormen we een groot ‘huishouden’: een thuis waar ook families en vrienden graag komen.’’

Lenie en Marianne gaan begin juni met vier bewoners van start. Maar er zijn nog plekjes vrij. Ben of ken jij iemand met een verstandelijke beperking die op zoek is naar een gezellig nieuw thuis? Neem dan contact op met Lenie en Marianne voor een hartelijk kennismakingsgesprek.  

Gemoedelijke Lopik

Het Thomashuis van Lenie en Marianne ligt in het gemoedelijke Lopik. ‘‘Het huis ligt in een rustige omgeving dat omringd is met veel groen en een gezellig stadscentrum’’, vertelt het stel. Het pand ligt aan de rand van een woonwijk en heeft een ruime achtertuin. In de omgeving zijn er volop mogelijkheden voor dagbesteding. Met de opening komt het aantal Thomashuizen op 118.

 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!