Thomashuis start met themaweken ‘keuzevrijheid’

Zorg & Welzijn

Keuzevrijheid, waardigheid en veiligheid vormen het kloppend hart van het Thomashuis. Om deze waarden met jullie te delen, zijn de Thomashuis themaweken van start gegaan. De eerste themaweken staan in het teken van ‘keuzevrijheid’.

Een Thomashuis is als een groot huishouden waar je een rol kunt spelen. Je bent waardevol en je doet ertoe.

Jezelf zijn

Het leven is een aaneenschakeling van keuzes en elk mens heeft het recht om te kiezen. Keuzes worden niet voor een ander gemaakt zolang die ander dat zelf nog kan. Niemand is een nummer, maar een uniek individu met eigen interesses, maniertjes en talenten. In een Thomashuis mag en kan je zijn wie je bent.

PGB

Ook wordt er bewust gebruik gemaakt van een financieringsvorm – voornamelijk PGB – die toelaat om een duidelijke keuze voor het Thomashuis te maken en een gelijkwaardige dialoog tussen zorgvrager en zorgaanbieder te hebben.

Kleurrijke verhalen

Hoewel keuzevrijheid dagelijkse gang van zaken is in het Thomashuis, staan de komende 6 weken extra in het teken van vrijheid. Wekelijks ontdek je inspirerende verhalen over keuzevrijheid van bewoners, wettelijk vertegenwoordigers, medewerkers en zorgondernemers.

Zo lees je bijvoorbeeld het verhaal van zorgondernemers Berna en Martin, die de overstap van justitie en de zorg naar het Thomashuis maakten. Of het verhaal van Ruud en Saphira, die gelukkig verliefd zijn in het Thomashuis. Dat en nog veel meer op www.thomashuis.nl en op onze sociale mediakanalen.

Delen: