Thomashuizen genieten van Rijnpop

Uit de huizen
Laura van Elst

Foto: Thomashuis Reeuwijk

Rijnpop 2019. Voor veel bewoners, medewerkers, vrijwilligers en zorgondernemers een dag om niet te vergeten. Afgelopen dinsdag reisden ruim 17 Thomashuizen naar Rhenen af om te genieten van muziek, de kermis en gezelligheid. ‘‘Het is zo’n dag met een hele grote lach’’, reageert Thomashuis Noordwolde op Facebook.

Enkele huizen die van Rijnpop genoten, waren onder meer Thomashuis Lopik, Oosterhout, Olst, Harich, Reeuwijk, Molenhoek, Posterholt, Helmond en Kruiningen. Voor sommige huizen was het een aardig eindje reizen. ‘‘We zijn wat vroeger opgestaan. Maar dat vonden we helemaal niet erg, want we gingen naar Rijnpop’’, aldus Thomashuis Noordwolde.

Feest

Ook dit jaar organiseerde Zideris samen met de Rijnweek het Rijnpop festival, een festival voor mensen met een verstandelijke beperking. In 3,5 uur tijd zagen de feestgangers optredens van veel Nederlandstalige artiesten zoals Jannes, Zangduo Zus en nog veel meer. Bij Thomashuis Noordwolde viel Jannes vooral in de smaak. ‘‘We hebben een paar diehard fans in ons midden. De dag kon dus niet meer stuk.’’

Op de foto met Jannes. Foto: Thomashuis Streefkerk

Het festival was een groot succes. ‘‘Mooie dag geweest met volop muziek en zon’’, reageert Piet Breure, zorgondernemer van Thomashuis Streefkerk. ‘‘En ook nog eens een kermis. Aan het eind van de middag konden we ons nog even lekker uitleven in de botsauto’s’’, vertelt Thomashuis Noordwolde. ‘‘Het was top’’, reageert Thomashuis Venlo. Bij Thomashuis Ospeldijk begon het feestje al tijdens de heenreis. ''Thomashuis Venlo zat bij ons in de bus en wij zijn de hele dag met elkaar opgetrokken. Het was een geweldige dag'', vertelt zorgondernemer Johan Smeets. 

Racen in de botsauto's. Foto: Thomashuis Noordwolde

Volgende editie

De feestgangers kijken terug op een heerlijke dag. ‘‘Volgend jaar zijn we weer van de partij. Rijnpop, bedankt!’’, aldus Thomashuis Venlo.

Genieten van de kermis. Foto: Thomashuis Gouda

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!