Thomashuizen in actie voor Oekraïne

Uit de huizen

Een aantal Thomashuizen zette vorige week acties op touw om zo geld op te halen voor Oekraïne. O.a. in Almkerk, Erp, Maartensdijk en Streefkerk stak men de handen uit de mouwen. Er werden hulpgoederen ingezameld, de stappentellers draaiden overuren door gesponsorde kilometers en er werd geknutseld in het blauw en geel.

Gesponsorde kilometers in Thomashuis Maartensdijk

De bewoners van Maartensdijk trekken binnenkort de wandelschoenen aan. Op 2 april lopen ze een rolstoltoegankelijke route bij Kasteel Groeneveld in Baarn. De omgeving geeft massaal gehoor aan de oproep om de bewoners te sponsoren. “Mensen reageren bijzonder enthousiast en de betrokkenheid is groot”, aldus zorgondernemer Dennis van Middelkoop.

Zijn vrouw Nathalie legt uit: “De oorlog is voor onze bewoners, net als voor bijna iedereen, een moeilijk onderwerp. Door hier een positieve actie aan te verbinden, richten we de aandacht op het feit dat we iets kunnen doen om te helpen. De actie loopt tot en met 2 april en de teller staat nu al op 6.160 euro.”

Bewoners Thomashuis Streefkerk wandelen voor Oekraïne

Thomassjop doneert opbrengsten

Ook in Thomashuis Streefkerk werden er deze week wandelkilometers gesponsord. De bewoners genoten volop van de extra uurtjes in de buitenlucht en het lentezonnetje. Zorgondernemers Ellen en Piet Breure leggen uit: “We hebben een eigen creatieve dagbesteding; de Thomassjop. De helft van een weekopbrengst gaat naar de slachtoffers. Om wat extra centjes binnen te slepen, hebben de bewoners Thomassjop-wafels gebakken Ook hebben we enorm veel giften ontvangen. Het was echt een hele mooie week, overweldigend en hartverwarmend! De totale opbrengst is € 745,40.”

Thomashuis Erp zamelt goederen in

De bewoners en zorgondernemers van Thomashuis Erp brachten flink wat uurtjes door met het sorteren van hulpgoederen. Buurtbewoners konden spullen afgeven en zorgondernemers Cisca en Dennis Dijkgraaf zorgden ervoor dat deze bij het sorteercentrum in Vught werden afgeleverd. “Medewerkers en ouders hielpen ieder op hun eigen wijze mee: de een stortte geld en de ander hielp mee inzamelen. Een aantal van onze bewoners krijgt uiteraard ook mee dat het oorlog is en wilde samen met ons een steentje bijdragen”, aldus het echtpaar.  Volg hier de actie op Facebook.

Gevluchte families worden geholpen in Almkerk

In Thomashuis Almkerk wordt de hele maand geld ingezameld via hun dagbesteding winkeltje Zie Je Zoo. De opbrengsten gaan naar gevluchte Oekraïense families in de gemeente. Wethouder Shah Sheikkariem helpt zorgondernemers Marco en Annelies Tichelaar om ervoor te zorgen dat het geld op de goede plek komt. De bewoners verkopen zelf geknutselde sleutelhangers en walnoten uit eigen tuin in het winkeltje. “Ook verkopen we frisbees met koekjes van de bakker uit Almkerk. Onze bewoners willen graag helpen en dat is mooi. Daarom knutselen we er lekker op los in het blauw en geel!” Ze blijven de hele maand zich inzetten, dus volg ze vooral via Facebook.

Delen: