Trouw volgt gevaccineerde tweeling in Thomashuis Almkerk

Zorg & Welzijn

Na een jaar vol spanning gewacht te hebben, hebben zussen Jasmijn en Rosalie vrijdag allebei hun eerste vaccinatie ontvangen. Tot grote opluchting van hun moeder Thea Goedel. De vaccinatie vond plaats in Thomashuis Almkerk, waar de 26-jarige tweeling woont.

Doordat Jasmijn en Rosalie het Downsyndroom hebben, heeft hun inenting prioriteit. Een medewerker van de huisartsenpost kwam naar het Thomashuis om de tweeling te vaccineren. “Eindelijk is het zover”, vertelt hun moeder Thea aan dagblad Trouw.

Veiligheid op nummer 1

Thea vertelt aan de Trouw-journalist dat zij het hele jaar bang was dat corona het Thomashuis zou bereiken. “Heel 2020 telde voor ons alleen de veiligheid”, vertelt ze in het interview. De ouders van Jasmijn en Rosalie beperkten hun bezoek. Pas in september hield Thea haar dochters hand vast, voor een bezoek aan de oogarts. Uitleg aan hun dochters over de maatregelen kwam niet binnen. Thea geeft aan dat de tweeling moeite heeft met de coronarestricties. “Gelukkig deden ze in het Thomashuis hun stinkende best om van elke dag iets bijzonders te maken.”

Toen de vaccinatiecampagne van start ging, stak het coronavirus alsnog aan wal in Thomashuis Almkerk. Zeven bewoners raakten besmet. Inclusief Jasmijn en Rosalie. Gelukkig viel het mee. "Maar dat ze corona hebben gehad, betekent niet dat er wat mij betreft minder spoed achter de vaccinatie zat", reageert Thea in Trouw.

Prikfeestje 

Nu is de eerste prik nu een feit. Reden voor een feestje in Thomashuis Almkerk. De vaccinatie werd gevierd met koffie, taart en een Chinees buffet. “En al beseffen Jasmijn en Rosalie niet waarom het zo’n belangrijke dag is, dat laten de zusjes zich niet afpakken”, besluit journalist Orkun Akinci in haar artikel. Op naar prik twee.

Delen: