Vier Thomashuizen samen in de polonaise. Eindelijk kan het weer!

Thomashuis Blerick carnaval 2023
Uit de huizen

Door corona moesten ze het helaas twee jaar aan zich voorbij laten gaan. Maar nu kon het weer! Bewoners van Thomashuis Budel-Schoot, Venlo, Blerick en Helmond liepen samen de polonaise tijdens het Thomastoeterbal. Ondernemers Mieke en Rolf van Thomashuis Budel-Schoot vertellen: “Elk jaar is het een enorme happening en deze keer nog iets specialer na twee jaar niets.”

Thomastoeterbal, waar komt de naam vandaan?

In 2017 kwam voor het eerst het idee op tafel om een carnavalsmiddag te organiseren. De eerste editie vond nog plaats in de woonkamer van Thomashuis Budel-Schoot. De bewoners van Thomashuis Venlo, met wie ze vaker iets ondernemen, kwamen langs om een carnavalsfeestje te bouwen. “We riepen zelf een prinsenpaar uit. En nodigden de prins en prinses van carnavalsvereniging CV de Toeters uit Budel-Schoot uit om ons een bezoek te brengen. Het eerste Thomastoeterbal was een feit. “Zo ontstond er een hele speciale traditie, de maandag voor de carnaval wordt in alle agenda’s geblokt.”

"Hier doen wij het voor! Een dag met gouden randje"

Afgelopen maandag was het weer zo ver. De woonkamer van Thomashuis Budel-Schoot is inmiddels ingeruild voor het gemeenschapshuis. De prins en prinses uit Budel-Schoot waren zoals ieder jaar van de partij. En ook de Raad van Elf zette samen met de bewoners de bloemetjes buiten. Rolf en Mieke: “De organisatie is in onze handen, maar we krijgen natuurlijk alle hulp en steun van ons team, vrijwilligers en  van onze collega-ondernemers.  “Aan het einde van deze middag kijken wij onze collega’s aan en zeggen we ‘hier doen we het voor, het was weer een dag met een gouden randje.”

Thomashuis Budel-schoot
Links zorgondernemer Mieke van Thomashuis Budel-Schoot. De enthousiasteling achter haar is Miranda, zorgondernemer van Thomashuis Helmond. 

Delen: