Zorgondernemers Thomashuis Den Haag op weg naar 10-jarig jubileum

Zorgondernemers Thomashuis Den Haag
Uit de huizen

Petra van Straaten en Richard Logister zijn de trotse zorgondernemers van Thomashuis Den Haag. In dit huis staat één motto centraal: “Je mag zijn wie je bent.” In 2014 namen Richard en Petra de stap om hun vaste banen achter zich te laten en te beginnen aan een nieuw avontuur. Met Richards uitgebreide ervaring in de zorg en Petra’s achtergrond in het onderwijs, bundelden ze hun kennis en vaardigheden. “Volgend jaar oktober vieren we ons 10-jarig jubileum. We hebben ons Thomashuis in de loop van de tijd rustig opgebouwd en zijn uitgegroeid tot een levendig en volledig bezet huis.”

Wanneer Petra en Richard wordt gevraagd wat zij het leukste vinden aan hun werk, benadrukken zij de vrijheid om zorg te bieden op een manier die zij het beste vinden. Het kleinschalige speelt hierbij een belangrijke rol. “Het feit dat we als zorgondernemers hier zelf ook wonen, maakt ons de vaste gezichten. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid, ook voor de bewoners met een vorm van autisme.” Het is een rol die ze met veel liefde vervullen. ‘Hoewel het soms wel even wennen was om zowel levenspartners als collega’s te zijn en daarnaast altijd aanwezig te zijn.” delen ze glimlachend.

“Wat Thomashuis Den Haag bijzonder maakt, zijn de bewoners zelf. Ze zijn echt: what you see is what you get. We hebben een groep bewoners die verbaal sterk is en ieder van hen levert een unieke bijdrage aan de groep. Autonomie is hier een hoog goed. Het is mooi hoe de bewoners ook voor elkaar veel kunnen betekenen.” zo vertellen Richard en Petra glunderend.

We wensen Petra en Richard nog vele fijne jaren! 

Bewoners Thomashuis Den Haag

 


 

Delen: