Dromen komen uit in een Thomashuis. Nomi schrijft boek

Lottie Lot boek door bewoner verstandelijke beperking

Dromen komen uit in een Thomashuis. Nomi schrijft boek

Nomi en Eva van Bommel
Bewoner en medewerker Thomashuis Oudenbosch

Dat Nomi zich auteur mag noemen van een boek, is een droom die werkelijkheid is geworden. Al van jongs af aan verlangt ze ernaar om schrijfster te worden, maar op school is haar altijd gezegd dat die droom nooit zou uitkomen. Samen met dochter Anne, van zorgondernemers Ad en Helma, verschenen de verhalen uit haar hoofd toch op papier. Medewerkster Eva van Bommel gooide haar tekentalent in de strijd om er illustraties bij te maken. Het resultaat is gebundeld in een spannend en kleurrijk boek.

Nomi vertelt in deze video wat het voor haar betekent om een boek te schrijven en hoe het is om in een Thomashuis te wonen.

 

Inspiratiebron voor de superheldin Lottie Lot is Machteld, een medebewoonster van Nomi in Thomashuis Oudenbosch. Machteld heeft het syndroom van Down en zit vaak op de bank met haar sjaaltje te spelen. Nomi fantaseerde wat Machteld uitspookt als je haar niet ziet. En zo ontstond een gloednieuwe superheldin, die de wereld redt als iedereen denkt dat ze rustig in de woonkamer zit.

Kort na het schrijven van de verhalen kreeg Machteld een herseninfarct, waardoor het boekje in Oudenbosch een hele andere waarde heeft gekregen. De zorg voor Machteld is door iedereen in het Thomashuis gezamenlijk opgepakt, van de bewoners tot de zorgondernemers en de wettelijk vertegenwoordigers. Een enorme prestatie die ervoor zorgt dat Machteld stap voor stap kan revalideren en daar progressie in maakt. Het boekje is te bestellen via ad@oudenbosch.thomashuis.nl. De kosten zijn 14 euro inclusief verzendkosten.

Delen: