Hoe is het Thomashuis ontstaan?

Het Thomashuis is vanuit een persoonlijk verhaal ontstaan. Thomas was een jongen met een verstandelijke beperking. Hij verbleef in een instelling, waar men meer bezig was met de bureaucratische rompslomp dan met persoonlijke aandacht voor Thomas. Voor Thomas' vader Hans van Putten was dat de trigger om de zorg zelf te gaan organiseren voor zijn zoon. En Thomas daarmee een liefdevol thuis te bieden waar de bewoner centraal staat, niet de procedures.

Kernthema's als een huiselijke sfeer, betrokken zorgprofessionals, minimale bureaucratie en maximale liefde voor de medemens kwamen hierin samen. Het resultaat: het ontstaan van het Thomashuis voor Thomas en nog duizend andere Thomassen.

Kruideniersprincipe in de zorg

Deze warme sfeer en de menselijke benadering deed vader Hans denken aan de kruidenierszaken uit vroegere tijden. De kruidenier woonde boven zijn winkel, kende zijn klanten en hun wensen en behoeften. Dit inspireerde hem om de zorg voor Thomas verder vorm te geven. Net als de betrokken kruidenier zou de persoon die voor de zorg verantwoordelijk is in het Thomashuis wonen. Zo werden de betrokkenheid en de korte communicatielijnen van de kruidenier gekopieerd worden naar de zorgsector. 

Thomas en Thomashuis Buurmalsen

Thomas van Putten heeft zelf in Thomashuis Buurmalsen gewoond. In het filmpje hieronder krijg je een mooie inkijk in zijn Thomashuis.

Een kijkje achter de schermen van de Thomashuizen

Klaar voor je eigen Thomashuis?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden