Wat houdt zorgondernemerschap in?

Een Thomashuis is een zelfstandige onderneming die door een inwonend echtpaar of samenwonend stel wordt geleid. Zij wonen met hun gezin in of naast het Thomashuis.

Een nieuw leven als Thomashuis-ondernemer

Zorgen met je hart

Elk Thomashuis is verschillend. Dat komt doordat elk ondernemersstel en pand uniek is. Als zorgondernemer ben jij samen met je partner en het team de sfeermaker. Binnen een aantal kwalitatieve kaders zijn jij en je partner vrij om de zorg in jouw Thomashuis inhoudelijk te vormen.  Bij een nieuw Thomashuis stel je jouw eigen bewonersgroep samen. Als je een Thomashuis overneemt, ben je vrij om vrijgekomen plekken weer in te vullen.

De zorgondernemers die nu actief zijn, besteden veel aandacht aan dynamiek binnen en variatie van zo’n groep. Je stelt ook je eigen team van medewerkers samen. Veel zorgondernemers kiezen er bewust voor om - naast ervaren zorgmedewerkers - mensen van ‘buiten het vak’ aan te trekken. Die brengen nieuwe ideeën in en kijken er net weer anders tegenaan. Je biedt de bewoners meer dan een dak boven het hoofd en een gevulde maag. Je zorgt voor zinvolle dagbesteding en daarvoor leg je de nodige contacten met vrijwilligers, buurtbewoners en professionele ‘partners’. Zo draag jij samen met de bewoners jouw steentje bij aan een inclusieve samenleving. Je moet het dus leuk vinden om een sociaal netwerk op en uit te bouwen.

Ondernemen vanuit passie

Als zorgondernemer kan je in alle vrijheid en zelfstandigheid liefdevolle zorg leveren. Je bent 100 procent ondernemer, maar gelukkig hoef je zelf het wiel niet opnieuw uit te vinden. Als zorgondernemer krijg je namelijk ondersteuning van franchisegever De Drie Notenboomen

Klaar voor je eigen Thomashuis?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden