Waar moet ik als zorgondernemer aan voldoen?

Het runnen van een Thomashuis is meer dan een gewone baan. Een Thomashuis leid je samen met je levenspartner. Minstens een van jullie heeft een diploma met betrekking tot de gehandicaptenzorg en minsten 5 jaar werkervaring met de doelgroep. De wederhelft moet er een duidelijke affiniteit mee hebben. Je werkt als een team samen en beschikt over een veelheid aan capaciteiten, zoals communicatieve vaardigheden, financieel inzicht en een flexibele werkhouding.  

Dit ben jij als Thomashuis-ondernemer

  • Je bent een excellente luisteraar: Je laat mensen uitspreken, je bent niet suggestief, je hebt geen vooroordelen, je laat constant blijken iets met de reactie van anderen te doen, je vraagt altijd door en je dringt daardoor tot de kern door.
  • Je durft uit te drukken wat uitgedrukt moet worden: Je bent in staat te zeggen waar het op staat en je beschikt indien nodig over de nodige overtuigingskracht. Daarnaast ben je transparant en toegankelijk in het contact met ouders en wettelijk verzorgers.
  • Je bent een goede coach: Je bent in staat de capaciteiten van medewerkers te optimaliseren door middel van het geven van constructieve feedback, begeleiding en het bieden van kansen. Je zorgt dat anderen zich ontwikkelen en je kunt indien nodig aansturen op gedragsverandering.
  • Je bent een verbinder: Je hebt de kracht mensen bij elkaar te brengen, je durft mensen toe te spreken en het voortouw te nemen in (groeps)gesprekken.
  • Je bent betrokken: Je biedt de bewoners veiligheid, geborgenheid, vertrouwen en warmte. Je zorgt voor rust en regelmaat en bent als zorgondernemer zichtbaar in het Thomashuis en makkelijk aanspreekbaar voor de bewoners, vertegenwoordigers en medewerkers.
  • Je bent kwaliteitsgericht: Je zorgt voor optimale kwaliteit van de dienstverlening en bedrijfsvoering in je Thomashuis en weet het juiste evenwicht te vinden in het invulling geven aan de visie van het Thomashuis zonder uit het oog te verliezen dat er wettelijke kaders zijn waaraan je je moet houden.

Way of living

Een Thomashuis runnen geeft een nieuwe dimensie aan je leven en is een way of living. Met het ondernemerschap kies je bewust voor een ander leven. Het is een keuze die je samen recht uit het hart maakt. Je woont in het Thomashuis, dus pal naast je werk. Natuurlijk heb je vrije tijd, maar realiseer je dat dit geen gewone baan in de zorg is.

Als zorgondernemer leg je graag verbinding tussen het Thomashuis en de omgeving. Daardoor is Thomashuis Druten bijvoorbeeld een bekend gezicht in het dorp.

 

Klaar voor je eigen Thomashuis?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden