10 jaar Thomashuis Velp: vakantieverslag

Verhalen
Laura van Elst

Thomashuis Velp bestaat dit jaar 10 jaar. En dat moet uiteraard gevierd worden. Daarom hebben zorgondernemers Ineke Fleuren en Ferwerd Smedema in het kader van hun jubileum samen met hun team en 8 bewoners genoten van een vakantie in het Gelderse Vaassen. ‘‘Het was een geslaagde week.’’ Lees hier het vakantiedagboek.

Na het inpakken van alle koffers was het maandag 2 juli dan eindelijk zover: de vakantie kon beginnen. Halverwege de middag arriveerden de vakantiegangers bij Via Quidam in Vaassen. ‘‘Het was een prachtige warme dag’’, vertellen Ineke en Ferwerd. De gastvrouw onthaalde het Thomashuis hartelijk. ‘‘We voelden ons vrijwel direct helemaal thuis.’’ Na de rondleiding, kamerverdeling en het avondeten was het tijd om een rondje door Vaassen te wandelen. Daar werd de dag gezellig afgesloten met een soft ijsje.

Huifkartocht

Dinsdagmorgen ging de wekker al vroeg, want in Otterlo stond het stel een huiskarttocht te wachten. ‘‘Deze hadden we van De Drie Notenboomen voor ons 10-jarig bestaan cadeau gekregen.’’ De route over de bosrijke vlakte bracht de bewoners langs wilde koeien en paarden. Na een gezellige rit en picknick doken de bewoners Het Oude ambachten en speelgoedmuseum in. Iedereen keek zijn ogen uit en had stevige trek na een dag vol activiteiten. ‘‘Rond tien uur had iedereen wel de pijp leeg’’, vertellen Ineke en Ferwerd.  

Shop till you drop

Woensdagochtend voelde door het uitslapen en gezellig buiten ontbijten pas echt als vakantie aan. ''Het vakantiegeld brandde nog steeds in de broekzak, dus daar moest iets aan gedaan worden’’, lachen Ineke en Ferwerd. Daarom stapte de groep rond elven in de auto om te winkelen in Epe. ‘‘Iedereen vond uitgerekend iets wat ze nou altijd al eens wilde hebben.’’ Ineke, Ferwerd en de bewoners vierden hun geslaagde winkeltocht op het terras en met zelfgebakken pannenkoeken in hun huisje. ‘‘In een mum van tijd was de hoge stapel verdwenen.’’

Apenheul

Wat is er nou leuker dan aapjes spotten? Daarom stond donderdag in het teken van de Apenheul. De bewoners bewonderden zowel de Vari’s, gorilla, luiaard als orang-oetan. Een groepsfoto mocht ook niet uitblijven.

Maar time flies when you’re having fun. Vrijdag was het alweer tijd om naar huis te gaan. ‘‘Iedereen heeft heerlijk genoten’’, blikken Ineke en Ferwerd blij terug na een actieve en gezellige week met alle toppers van Thomashuis Velp

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!