Zorgondernemers en bewoners Thomashuis Velp vieren feest

thomashuis, zorgondernemerschap, pgb, syndroom van down, kleinschalig, wonen, polonaise
Uit de huizen
Jan de Gier

Onder een stralende zon werd zaterdag 12 mei het 10-jarig jubileum van Thomashuis Velp gevierd. Aan de uitnodiging om mee te komen genieten werd massaal gehoor gegeven, met als resultaat een onvergetelijke middag voor zorgondernemers Ferwerd & Ineke, de bewoners en iedereen aan het huis verbonden.

“Het was echt een prachtige middag”, zo blikt Ferwerd terug. “De bewoners hebben er volop van genoten. Er was live muziek en de polonaise, mooie woorden en een frietkot om de dag mee af te sluiten. We zijn overladen met geschenken en momenteel nog omringd door een bloemenzee en cadeaubonnen. Echt een gemoedelijk mooi feest.”

Pioniersdrang van het zorgondernemerschap

De zorgondernemers hadden het goed aangepakt en een grote tent in de tuin geplaatst. De mooie woorden waren er namens o.a. de burgemeester, medewerkers en ouders (in de vorm van een lied) en Hans van Putten, initiatiefnemer van de formule Thomashuis. “We vonden het erg mooi dat hij erbij was. Hij refereerde in zijn toespraak aan de beginperiode van ons Thomashuis en de bijbehorende pioniersdrang van het zorgondernemerschap. Ondanks dat de Thomashuizen nu 15 jaar bestaan blijft dat een belangrijk onderdeel. Mooi dat hij dat benadrukte.”

Thomashuizen van de partij

Ander hoogtepunt was ook de aanwezigheid van de bewoners en zorgondernemers van Thomashuis Molenhoek en Tilburg, Overloon en Herpen. “We hebben goed contact met elkaar”, vertelt Ferwerd. “Met Molenhoek en Tilburg gaan we zelfs elk jaar samen op vakantie, dus het is erg leuk om te zien hoe de bewoners met elkaar omgaan.”

Een middag voor in de boeken dus! Gefeliciteerd iedereen en proost op nog vele mooie jaren.

(Foto's: Jamel Bouzidi)

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!