Lancering ThomashuisVerbindt

Verhalen
Laura van Elst

Heugelijk nieuws! Begin september wordt ThomashuisVerbindt online gelanceerd. Met dit kleurrijke en multimediale verhalenpalet geven we een gezicht aan verschillende mensen die één ding met elkaar gemeen hebben: ze zijn verbonden aan een Thomashuis.

Je kunt een Thomashuis zien als een zogenoemd ‘ecosysteem’: een omgeving waarbij mensen afhankelijk van elkaar zijn en met elkaar in verbinding staan. En dat is precies wat een Thomashuis in de samenleving realiseert: verbinding maken met de maatschappij. Door de komst van een Thomashuis in de omgeving ontstaat er binding en energie in de buurt. Zoals een vrijwilligster van Thomashuis Ospeldijk het verwoordde: ‘‘Het Thomashuis is het middelpunt van ons dorp.’’

Inclusieve samenleving

Bij het Thomashuis draait het om mensen. Kwetsbare mensen die betrokken worden bij de maatschappij. Waarbij taboes worden doorbroken voor een inclusieve samenleving. Daarbij wordt er niet gekeken naar iemands beperking, maar juist naar de mogelijkheden om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Zo toont een Thomashuis zijn toegevoegde waarde voor en de impact op mens en maatschappij: waarbij er in kansen wordt gedacht, verbinding ontstaat en iedereen middenin de samenleving staat. Inclusie is een recht, geen overbodige luxe.      

ThomashuisVerbindt

Om deze toegevoegde waarde voor mens en maatschappij een gezicht te geven, is ThomashuisVerbindt in het leven geroepen. Dit kleurrijke verhalenpalet in de vorm van video, audio sfeerreportages, foto’s en teksten geeft een gezicht aan alles en iedereen in en rond het Thomashuis. Het ecosysteem gaat over iedereen die in verbinding staat met het huis en is daarom in de volgende categorieën opgesplitst:

(1) bewoners & hun geliefden

(2) helpende handen

(3) buurt & omgeving

Denk hierbij aan een audioreportage van bewoonster Maartje die graag schildert, het verhaal van vrijwilligster Els die bijna dagelijks meehelpt in Thomashuis Ospeldijk of een sfeerreportage van harmonievoorzitter Ad, die met zijn orkest een concert voor het dorp in de tuin van Thomashuis Wagenberg geeft. Bijzondere verhalen van alledaagse taferelen die voor een Thomashuis zo gewoon zijn.

Volgende week ontdek je meer nieuws over ThomashuisVerbindt. Stay tuned!

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!