Thomashuis tafeltennist tegen paralympisch kampioene

ThomashuisVerbindt

In een Thomashuis wonen betekent meedoen in de samenleving. Zeker ook in  Thomashuis Dongen. Dit Thomashuis ligt midden in het centrum en staat daarmee letterlijk en figuurlijk met beide benen in de samenleving. Dat leidt tot mooie ontmoetingen. Onder meer tussen bewoonster Ruth en Kelly van Zon, paralympisch kampioene tafeltennis.

Veel Dongenaren kennen de bewoners van het Thomashuis. ‘‘Dit geldt ook andersom: de bewoners van het Thomashuis kennen heel veel mensen uit Dongen’’, vertellen zorgondernemers Hennie Maas en Paul Trommelen.

Sportieve bewoners

De bewoners van Thomashuis Dongen hebben een actief leven. Er wordt veel gesport, gezwommen, gewandeld en gefietst. Eén van de bewoners, Ruth, is heeft het tafeltennissen recentelijk weer opgepakt en speelt nu bij de plaatselijke tafeltennisvereniging.

In Dongen wonen ook bekende Nederlanders, zoals Kelly van Zon, paralympisch kampioene tafeltennis. Wanneer zorgondernemers Paul en Hennie, Kelly op een zomeravond op een terrasje tegenkomen, twijfelen ze geen seconde. ‘‘We vroegen of Kelly een keertje een balletje wilde slaan met Ruth’’, vertellen ze. Kelly zij daarop meteen ja.

Thomashuis, gehandicaptenzorg, gehandicapten, syndroom van down, rijnpop, begeleider gehandicaptenzorg, de Thomashuizen, Thomashuis Noordwolde,

Kelly en Ruth in actie.

Contact

Een week later stond Ruth met de kampioene aan de tafel. ‘‘Beiden hebben er enorm van genoten. En natuurlijk waren de bewoners van het Thomashuis aanwezig’’, vertellen Paul en Hennie. 

Ondanks Kelly’s drukke agenda en sportreizen naar het buitenland, houden Ruth en Kelly contact. ‘‘Zo kunnen ze over een tijdje weer eens samen een balletje slaan.’’

Thomashuis, gehandicaptenzorg, gehandicapten, syndroom van down, rijnpop, begeleider gehandicaptenzorg, de Thomashuizen, Thomashuis Noordwolde,

Kelly (links) en Ruth (rechts).

 

Delen: