Thomashuis Schoonhoven kookt voor eenzame ouderen

ThomashuisVerbindt

Iedereen kan in coronatijd wel wat aandacht gebruiken. Daarom bedachten de bewoners van Thomashuis Schoonhoven een hartverwarmend initiatief: ThomashuisKookt. “Om meer interactie te krijgen tussen ons en de oudere buren, zijn we begonnen met koken voor de buren.” In tijden van lockdown en sociale isolatie voor velen een warm welkom.

Zorgondernemers Karin te Winkel en Lennard Kraaijveld stelden een mooie flyer op, die met de bewoners door de brievenbus werd geschoven. “”Wij koken graag een bordje extra voor onze buren. Laat dit uiterlijk 3 februari weten. Dan wordt het donderdag tussen 17.00 en 17.30 uur bij u bezorgd door een van onze bewoners”, luidde de flyer.

Stamppot met rookworst

Het werd een groot succes. “Mensen gingen ons bellen en meldden zich aan”, vertellen Karin en Lennard enthousiast. “Het vervolg was koken met de bewoners en uitdelen maar!” Het rondbrengen duurde wat langer dan gepland. “Door beide partijen werd veel gepraat.”

Op het menu stond boerenkoolstamppot met rookworst en jus. “De buren vonden het geweldig. De ene buurvrouw ging taart bakken, de andere schreef ons een mooie brief”, vertellen Karin en Lennard. “We gaan dit zeker herhalen.” Het Thomashuis wilt 1 of 2 keer per maand een gratis maaltijd naar de oudere buurtbewoners brengen. “Wanneer het weer mogelijk is, kunnen de buren bij ons in het Thomashuis aanschuiven.”

Heb jij ook een bijzonder initiatief of verhaal over het Thomashuis? Stuur dan een mail naar communicatie@dedrienotenboomen.nl en wie weet delen we jouw verhaal op onze website en social mediakanalen.

Delen: