Thomashuis Breezand viert 10-jarig jubileum

Zorg & Welzijn

Groot feest in het topje van Noord-Holland. Daar vierde Thomashuis Breezand haar 10-jarig jubileum. En dat bleef niet onopgemerkt. Raakt Media schreef een mooie reportage over het Thomashuis in de polder.

Arie en Thea Benders trokken zo’n 10 jaar geleden de stoute schoenen aan door hun zorgdroom achterna te gaan. The heeft ruime ervaring in de gehandicaptenzorg. Arie komt niet uit de zorg, maar is wel gewend om te zorgen voor mensen. ‘‘En dat blijkt ook, want de cliënten lopen met hem weg’’, schrijft Raakt Media.

Buiten leven

Sinds juni 2009 bieden Arie en Thea samen met hun team de 6 bewoners een warm en veilig thuis. Het Thomashuis is een voormalige basisschool gevestigd en heeft een heerlijke tuin. ‘‘Wij houden allebei van dieren en het buitenleven’’, vertelt het echtpaar.

''De bewoners lopen met hem weg.''

En dat is terug te zien in de pluktuin met aardbeien, frambozen, rode bessen, kersen-, appel-, peren- en pruimenbomen en de kas waar diverse groentes worden verbouwd. Samen met de bewoners werkt Arie in de tuin. Naast tuinieren is er volop de gelegenheid om te ontspannen.

Grote groei

De bewoners van Thomashuis Breezand vormen samen een gemêleerde groep. De jongste is 28 jaar oud, de oudste 62 jaar. Arie vertelt Raakt Media dat de bewoners de afgelopen 10 jaar een grote groei hebben doorgemaakt. ‘‘Iedereen helpt op eigen niveau mee om zijn kamer bijvoorbeeld netjes te houden.’’ Volgens het zorgstel zijn duidelijkheid en grenzen aangeven en je daaraan houden de sleutels tot succes.

‘‘Hun droom is meer dan gelukt.’’

‘‘Maar we doen het niet alleen’’, vertellen Arie en Thea. Samen met de 4 bevlogen medewerkers en de hulp van ouders en familieleden reilen en zeilen ze hun prachtige thuis voor de bewoners. ‘‘Met zulke mooie pure verhalen kunnen we toch wel concluderen dat Arie en Thea na 10 jaar kunnen zeggen dat hun droom – een warme plek bieden voor mensen met een verstandelijke beperking – meer dan gelukt is’’, besluit Raakt Media.

Kamers vrij

Meer informatie over het wonen in Thomashuis Breezand? Neem dan hier een kijkje. Arie en Thea hebben namelijk nog 2 mooie kamers beschikbaar.

Delen: