Thomashuis-gevoel spat van het scherm

Uit de huizen

De bewoners van Thomashuis Erp zijn het stralende middelpunt in de fantastische mini-documentaire ‘Zorg vur mekaar’ van de Brabantse omroep Meierij. Afgelopen woensdag was de feestelijke première. Zorgondernemers Dennis en Cisca Dijkgraaf hebben alles uit de kast gehaald, om ervoor te zorgen dat de bewoners zich een echte filmster voelden.

 

Cisca had speciaal voor de gelegenheid een rode loper geregeld. De aanwezige familieleden kregen de instructie  om met hun telefoon vooral veel foto’s te maken, om zo de glamour compleet te maken. “De bewoners voelden zich echt een ster”, aldus een trotse Cisca. “Ze waren razend enthousiast toen ze uit de versierde bus kwamen. Ze kregen allemaal bij binnenkomst een zonnebloem, omdat ze het zonnetje in huis zijn.”

Tranen van ontlading

De bewoners keken al de hele week uit naar de grote dag. “Ze waren behoorlijk gespannen, echt stuiterballen.” Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden, hadden de zorgondernemers het programma al met hen doorgenomen. “We wilde ze niet teveel overvallen. Na het kijken waren er toch wat traantjes van ontlading bij een aantal bewoners. Maar ze zijn allemaal heel blij met de film. Iemand verkondigde al dat hij hoopt dat hij een bekende Nederlander wordt. Handtekeningen kunnen al worden aangevraagd”, vertelt Cisca met een grote lach.

Vijf sterren

Cisca en Dennis vonden het in eerste instantie wel spannend om een dag een filmploeg over de vloer te krijgen. “Gelukkig zagen we vrij snel dat de bewoners op hun gemak waren, omdat ze de presentatrice Ellis al goed kenden. Het was een hele leuke ontspannen dag.” De uitzending zelf vinden ze geslaagd. “Het geeft zo mooi weer, wat het Thomashuis betekent voor zowel ouders, bewoners, medewerkers, en ons gezin.” Het bekende Thomashuis-gevoel, de warmte en de liefde, het is niet altijd eenvoudig uit te leggen of te verbeelden. Maar in ‘Zorg vur Mekaar’ spat dit gevoel van het scherm! Vijf sterren dus.

Delen: