Thomashuis Lunteren in bekende handen

Zorgondernemerschap

De nieuwe zorgondernemers, Marlie Schobben en André Schobben, zijn bekende gezichten voor de bewoners en hun familie. Marlie werkte al 3 jaar in Thomashuis Lunteren, toen het stel besloot hun droom van een eigen Thomashuis waar te maken. Stomtoevallig bleken de huidige ondernemers, Carina en Gerwin, terug te willen keren naar hun geboortestreek om Thomashuis Muntendam over te nemen. André: “De puzzelstukjes vielen op zijn plaats; het is echt alsof het zo heeft moeten zijn.” 

“Fantastische kans om dit bijzondere werk te doen"

Marlie heeft na haar studie, Medewerker Maatschappelijk Zorg, in grote instellingen gewerkt, van gedragsgroepen op grote instellingen tot logeerhuis. André werkte tot voor kort in de industriële automatisering. “Ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg om dit bijzondere werk te doen.” Het jonge stel is vorig weekend verhuisd met hun tweejarige dochter Mirre en heeft zijn intrek genomen in het voorhuis van het Thomashuis. Marlie vertelt: “De bewoners kenden André al en kwamen weleens bij ons over de vloer voor een bakje koffie of een barbecue. Ze zijn gelukkig enthousiast over onze komst en dat geeft veel energie.”

Collega-ondernemers staan voor je klaar

Marlie en André vinden de overname best spannend, maar zijn vol vertrouwen. Zij voelen zich gedragen door collega Thomashuis-ondernemers. André vertelt lachend: “Je moet wel een uur uittrekken voor een telefoontje. Ze zijn allemaal super behulpzaam. Je merkt dat wij allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben.” Daarnaast worden toekomstige zorgondernemers uitgebreid begeleid door de franchisegever De Drie Notenbomen. “Het is een fijn gevoel dat wij deel uitmaken van een franchise, dat DDN erboven staat. Er is altijd wel iemand die je kan bellen. Je doet het niet alleen. Ook zijn wij enorm blij met het team dat er staat en werkt met zoveel plezier en enthousiasme dat brengt stabiliteit met zich mee”, aldus Marlie.

Korte lijntjes en betrokkenheid

Het stel kwam voor het eerst in aanraking met de zorgformule, toen Marlie’s broer naar Thomashuis Posterholt verhuisde. Het stel heeft hierdoor de kracht van de zorgformule van dichtbij kunnen ervaren. Marlie: “De korte lijntjes en de betrokkenheid spreken mij aan. Je kan echt werken vanuit je hart en de bewoners de liefde en aandacht geven, die ze nodig hebben.” André vult aan: “Het gaat niet om de regeltjes, maar echt om de persoon. Je hebt niet te maken met allerlei managementlagen, zoals bij een instelling. Je kunt gelijk actie ondernemen waar nodig en direct met familie overleggen.”

"De vrijheid is een enorm voordeel"

Daarnaast vinden ze de vrijheid, die het zorgondernemerschap met zich meebrengt, een enorm voordeel. Het geeft hen als ouders bepaalde flexibiliteit. Marlie vertelt enthousiast: “Wij nemen Mirre regelmatig mee naar het Thomashuis. Zo leert ze rustig aan de bewoners kennen en de bewoners haar. Al voel je wel dat er een klik is onderling.”

Marlie en Andre zijn er helemaal klaar voor. Ze weten zeker dat ze in het Thomashuis helemaal op hun plek zijn. “Wij hopen dat ons dochtertje met veel plezier opgroeit in Thomashuis Lunteren en dat wij haar op deze manier iets bijzonders meegeven. En gaan ervoor dat het Thomashuis natuurlijk de fijne en bijzondere plek blijft, zoals deze is gecreëerd door Carina en Gerwin en het team. We hebben er zin in!!!”

 

Ook werkzaam in de gehandicaptenzorg en wil jij net als Marlie en André verschil maken voor de bewoners? Meld je dan aan voor de volgende informatiebijeenkomst.

 

Delen: