Thomashuizen in actie tijdens NLdoet

Uit de huizen
Laura van Elst

Yes, NLdoet staat weer voor de deur! Ook jij kan deze editie weer de handen uit de mouwen steken en in het Thomashuis meehelpen. En in een Thomashuis betekent NLdoet naast klussen vooral veel gezelligheid en lekker eten.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar kan je op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart meehelpen. Door het hele land zijn al ruim 8000 klussen aangemeld. Waaronder meerdere Thomashuizen, verspreid door het hele land. Doe jij ook mee?

Thomashuis de Krim

In het Overijsselse de Krim zijn zorgondernemers Peggy en Gerda op zoek naar tuintoppers. ‘‘Ben jij die tuintopper die we nodig hebben om onze tuin weer voorjaarsproof te maken? Dan ben jij van harte welkom om onze bewoners te helpen om de wintertuin om te toveren in een voorjaarstuin.’’ Maar heb je helemaal geen groene vingers? Dan mag je natuurlijk ook meehelpen in de keuken om de hulpploeg van een warm en koud buffet te voorzien.

Je bent op zaterdag 16 maart vanaf 09.30 uur welkom voor een kopje koffie. Daarna wordt er met zijn allen geholpen. De dag wordt gezellig met hapjes en drankjes afgesloten. Aanmelden kan via deze link

Thomashuis Noordwolde

Thomashuis Noordwolde maakt er dit jaar ook weer een feestje van. Met zo'n 10 tot 15 enthousiaste vrijwilligers nemen zorgondernemers Peter en Franciska de tuin onder handen. ''Met vrolijke planten gaan we de tuin opfleuren'', vertelt Peter. Ook het opfrissen van de keuken met nieuwe tegels staat op de planning. ''Het wordt een gezellige boel.'' Thomashuis Noordwolde wordt tijdens NLdoet door een vrolijke delegatie bewoners van Thomashuis Munein bezocht. ''Zij komen ook meehelpen. Zo helpt het ene Thomashuis het andere Thomashuis.''

NLdoet was vorig jaar een groot succes in Thomashuis Sint Nicolaasga.

Thomashuis Sint Nicolaasga

Zorgondernemers Carin en Henk maken van NLdoet elk jaar weer een feestje met de medewerkers, bewoners, familieleden en vrijwilligers. ‘‘Ook dit jaar willen we een oud succesnummer herhalen’’, vertellen ze. Er staan weer mooie klussen op de agenda, zoals de dierenweide een grote schoonmaakbeurt geven, de tuin uit winterslaap halen, het plaatsen van een tuinkas en het maken van nieuwe terrasmeubelen. ‘‘We zijn bezig met het bestellen van 250 meter steigerplanken.’’

Er zijn nog vele andere kleine en grote klussen op de agenda. ‘‘Kortom, voor elk wat wils.’’ En al dat harde werken wordt traditiegetrouw beloond met een verrukkelijke pizza uit eigen steenoven. NLdoet vindt bij het Friese Thomashuis Sint Nicolaasga op zaterdag 16 maart plaats. Aanmelden kan via de website van Thomashuis Sint Nicolaasga.

Thomashuis Lepelstraat

In Thomashuis Lepelstraat kunnen de bewoners wat extra groene vingers gebruiken voor het tuinonderhoud. Bijvoorbeeld bij het snoeiwerk, het aanbrengen van houtsnippers op de paden en het onderhoud van de grasvelden. Daarnaast wordt de dagbestedingsruimte op het terrein geschilderd en zijn er verschillende schoonmaakwerkzaamheden. ‘‘Zo kunnen de bewoners weer van de tuin genieten’’, schrijven zorgondernemers Harry en Anita.

Lijkt dit je leuk? Meld je dan hier aan voor NLdoet op vrijdag 15 maart.

Thomashuis Tilburg

In het kleurrijke Thomashuis Tilburg wordt er in en om het huis geklust. Denk aan het onderhouden van de tuin. Zorgondernemers Helma en Kees kijken uit naar ‘‘een fijne, productieve dag samen met bewoners, ouders, personeel en vrijwilligers.’’ Met een lege maag vertrekken is onmogelijk, want het Thomashuis verzorgt een lekkere lunch. ‘‘En we sluiten af met een borrel.’’ De inschrijving voor deze vrijwilligersactie is vol.

Thomashuis Lochem

Zoek je liever een activiteit die binnenshuis is? Dan ben je bij Thomashuis Lochem aan het juiste adres. ‘‘We willen ons Thomashuis lekker opfrissen en daarbij kunnen we alle hulp gebruiken’’, vertellen Rick en Lindi. Benieuwd? Schrijf je dan hier in. Je bent van harte welkom op zaterdag 16 maart.

Zijn de hierboven genoemde huizen niet bij jou in de buurt? Treur dan niet. Je kan meerdere Thomashuis-klussen vinden via nldoet.nl. Veel plezier!

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!