700km in het zadel voor het goede doel

Events

Jeroen van Keulen wil maar liefst 700 kilometer afleggen op de fiets in 24 uur. Om even een idee te geven, dit is van Groningen net voorbij Parijs! De ultracylist gaat op 14 augustus deze waanzinnige uitdaging aan om geld op te halen voor de Thomashuizen. Jeroen vertelt enthousiast: “Mijn zus en zwager runnen het Thomashuis Delft Centrum, een kleinschalige woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking.  Als ik zie met hoeveel liefde zij hun bewoners verzorgen en voor ze klaar staan, dan wil ik graag iets voor hen en alle Thomashuizen betekenen.”

24 uur onafgebroken in het zadel

In het dagelijks leven is de sportfanaat Operations Manager bij uitzendbureau DordtMij. Naast zijn 36-urige werkweek traint Jeroen op dit moment maar liefst 16 uur in de week om zijn lijf klaar te stomen voor deze extreme uitdaging. Jeroen zal bijna 24 uur onafgebroken op de fiets zitten met af en toe een kleine pauze van een paar minuten om te plassen of snel iets te eten. Hij moet gemiddeld 30 kilometer per uur rijden om zijn doel te halen. Jeroen legt uit: “Dit is een snelheid waarmee menig toerfietser maar wat graag na twee uurtjes fietsen thuiskomt, ja en dat 24 uur lang.” Bovendien rijdt hij solo. “Als je achter iemand fietst dan scheelt dat bijvoorbeeld als snel 5 kilometer”, aldus Jeroen. De ultracylist heeft vertrouwen dat zijn lichaam deze prestatie aankan, maar zoekt hiermee wel de uiterste grens op: “Het wordt wel een van de zwaarste dingen die ik ooit heb gedaan, zowel fysiek als mentaal. Nu heb ik al vaker ‘rare’ dingen op m’n fiets gedaan; zo reed ik al eens 2520km in 7 dagen en reed ik meerdere 1000km+ en verschillende 600, 400, 300 en 200km ritten. Maar buiten de 2520km was het op een 300km na nooit echt een solo uitdaging.”

Ultracylist Jeroen van Keulen

 

90 keer heen en weer

De 700 kilometer is een thuiswedstrijd voor de Hagenaar wonend in Zwijndrecht: de route begint 80 meter van zijn huis. “Voor de route heb ik gekozen om over de dijk tussen Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht heen en weer te rijden deze is: 7,85 km. Deze dijk is goed overzichtelijk en heeft mooi strak asfalt. Daarbij komt dat hij aan beide uiteinde in een rotonde eindigt. Dit zorgt ervoor dat ik op een verkeersveilige manier de juiste snelheid kan behouden, die ik heb opgebouwd wanneer ik keer voor de heen- of terugweg. In totaal ga ik dus 90 keer deze route fietsen.”

 

Sportshirts voor alle Thomashuis-bewoners

Jeroen hoort van zijn zus Eveline en haar man Folkmar regelmatig verhalen over hun werk als zorgondernemer in het Thomashuis. “Ik ben echt trots op haar. Uit eigen ervaring weet ik dat ze hun eigen familie een jaar niet hebben gezien, door alle maatregelen maar ook om er maximaal voor hun bewoners te kunnen zijn.” Ook in de 117 andere Thomashuizen hebben de zorgondernemers  op eenzelfde manier een veilig thuis voor hun bewoners proberen te garanderen. Jeroen vertelt: “In de Thomashuizen wonen en werken te gekke mensen die na een bijzonder coronajaar, waarin niet geknuffeld kon worden en familie op afstand moest blijven, nu zeker een extraatje verdienen. Daarom wil ik geld ophalen om alle bewoners (en dat zijn er meer dan 1000) een Thomashuis-sportshirt te kunnen geven. Sport en beweging is bij de Thomashuizen een belangrijk thema. Vele bewoners gaan bijvoorbeeld wekelijks onder begeleiding naar de sportschool, wandelen of maken een ritje op een duofiets. Dat zorgt voor een mooie link met Jeroen’s bewonderenswaardige sportieve initiatief.

Jeroen hoopt dat hij op 15 augustus minimaal 700 kilometer in de benen heeft zitten. Wij vinden het in ieder geval fantastisch dat hij zich op deze manier inzet voor de Thomashuizen. En wensen Jeroen nog heel veel succes met trainen de komende tijd.  

Wil jij doneren aan Jeroen ten behoeve van sportshirts voor alle Thomashuis-bewoners? Kijk dan op zijn website: http://www.project700.cc/.

Delen: