Thomashuis Sint Joost: ‘We gaan met vreugde verder’

De bewoners van Thomashuis Sint Joost
Uit de huizen
Jan de Gier

4,5 jaar geleden openden Han en Harriet Wolf de deuren van Thomashuis Sint Joost. Onlangs verlengden ze het contract tijdens een mooie bijeenkomst met de bewoners, ouders en vertegenwoordigers. “We wonen hier met een hartstikke mooie groep samen”, vertelt Han. “De boel staat en daar gaan we met vreugde mee verder.”

Foto: De bewoners van Thomashuis Sint Joost op één van de taarten tijdens de verlenging

De start van het huis en de komst van de eerste vijf bewoners (15-01-2015) staat hen nog goed bij. Een mooi moment in het Limburgse Sint Joost, zo’n veertig kilometer van woonplaats Venlo vandaan. “Harriet werkte daar in het Thomashuis, onze achterburen”, vertelt Han. “Onze tuin grensde aan die van hen, dus ik was er zelf ook geregeld te vinden voor hand- en spandiensten.”

‘Dan raak je geïnfecteerd’

En dan raak je ‘geïnfecteerd’, zoals Han het noemt. “De manier van met elkaar leven en omgaan sprak ons enorm aan. We zeiden voor de grap tegen elkaar: ‘Zouden wij dit ook niet kunnen?’ Toen we hoorden dat er gezocht werd naar ondernemers voor een nieuw te openen huis in Sint Joost hoefden we niet lang na te denken.”

Foto: Ook deze taart werd soldaat gemaakt tijdens de verlenging. Op de foto Han en Harriet tijdens het tekenen van het contract 5 jaar geleden.

Het stel kon snel aan de slag en verhuisde met hun twee zoons naar Sint Joost (waarvan de oudste nu ook in het Thomashuis werkt en is afgestudeerd als bewegingsagoog). Er werd gestart met 5 bewoners en inmiddels zijn dat er 8. “Zo’n ontzettend mooie groep”, vertelt Han. “Je bouwt een hele hechte band op met elkaar.”

Elkaar aanvullen

Han liet zijn werk als salesmanager in de transport en logistiek achter zich en nam zijn zakelijke werkervaring mee naar het Thomashuis. “Je runt uiteindelijk toch gewoon een onderneming”, vertelt hij. “Dat heeft een zakelijke kant, dan hoor er ook bij. Dat je het samen met je partner en medewerkers kunt doen en elkaar aanvult is mooi. Het was even zoeken, maar de boel staat. En daar gaan we met vreugde mee verder.”

Foto: Harriet en Han tijdens de contractverlenging in Sint Joost

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!