Blog: Zorgondernemer in de startblokken

Zorgondernemerschap
Laura van Elst

“Vaak werd er over gesproken, maar wij gingen nog niet over tot actie. Tot mei 2019. De eerste mail ging naar de ontwikkelaar van de Thomashuisformule, franchiseorganisatie De Drie Notenboomen”, schrijft Mette Brouwer. Volgende maand maakt zij met partner Dennis en zoon Rens de overstap naar het leven als zorgondernemer van Thomashuis Apeldoorn. In deze blog blikt ze terug op de voorbereidingen.

“Ik werk al bijna 7 jaar in Thomashuis Brummen, bij Wim en Odilia. Dennis en onze zoon waren ook al geregeld in het Thomashuis te vinden. De formule was ons bekend. Hoe vaker wij er over spraken, hoe meer wij het ook voor ons zagen.

Avontuur van start

Al snel volgden er gesprekken, een franchisescan en nog meer gesprekken. Het avontuur was begonnen! Wij waren door de selectieprocedure en mochten door. Een van de gesprekken om inspiratie en informatie op te doen vond plaats in Thomashuis Beesd. Zo zagen wij meerdere huizen. Wij zijn door het hele traject heen begeleid: vele gesprekken zijn gevoerd en we werden op weg geholpen met het schrijven van ons ondernemingsplan.

"Het is een mooie club bewoners en enthousiast team medewerkers"

In februari 2020 werd ons verteld dat Dolf en Jenneke van Thomashuis Apeldoorn zouden gaan stoppen. In maart maakten we kennis. Het klikte gelijk! Het huis is leuk, een mooie club bewoners en een fijn en enthousiast team medewerkers. Wij kregen buddy’s, Diederik en Laura, van Thomashuis Berg en Bos. Ook hun mooie huis hebben we bewonderd, ervaringen gedeeld en vele tips mogen ontvangen.

Niet opnieuw het wiel uitvinden

Samen met onze Thomashuiscoaches hebben wij de faselijst afgewerkt op weg naar de overname. Hier kwam steeds een andere tak bij vanuit De Drie Notenboomen: vastgoed, financiën, marketing. Zo fijn dat er zoveel kennis is en wij het wiel niet opnieuw hoeven uitvinden. Wij kwamen in een cohort met startende ondernemers en ons leertraject werd in gang gezet. Hier hebben wij veel mogen leren en ervaringen kunnen delen met de anderen.

Vanwege corona was er in aanloop naar de overname geen mogelijkheid om een kennismakingsavond te organiseren met familie. Wij zijn daarom bij alle wettelijk vertegenwoordigers thuis geweest. Dat was een mooie ervaring, want zo leerden wij de bewoners en hun familie al een beetje kennen.  

Verhuisd en bijna van start

In januari hebben wij afscheid genomen van ons huidige werk en Rens van school. De spullen zijn verhuisd en sinds deze week wonen we in Apeldoorn! Wij zullen een maand worden ingewerkt door Dolf en Jenneke en het team. Vanaf 1 maart dragen zij het stokje over aan ons voor Thomashuis Apeldoorn. Wij vinden het spannend en hebben er enorm veel zin in. Wij gaan dit mooie werk dat Dolf en Jenneke hebben neergezet, voortzetten!”

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!