Maak kennis met Thomashuis Almelo

Zorgondernemerschap
Laura van Elst

Foto: Impressie van het toekomstige Thomashuis en de Herbergier in Almelo.

Hoera, er komt een nieuw Thomashuis bij. Het 119e Thomashuis van Nederland wordt in Almelo geopend. De bouw start naar verwachting in de loop van 2021. Het Thomashuis komt in het hart van Almelo te staan. “Mooi dat er zo’n toekomstbestendig en duurzaam project van de grond gaat komen op deze belangrijke plek”, vertelt burgemeester Arjen Gerritsen aan de Stentor.

Het Thomashuis wordt gebouwd op het braakliggende terrein waar de voormalige Acaciaschool staat. De Acaciaschool is sinds 2004 in handen van woonstichting Beter Wonen. Het pand en perceel staan op een prominente plek in Almelo.

119e Thomashuis

Het samenwerkingscontract is recent getekend met Beter Wonen. Momenteel worden de bouwplannen verder uitgewerkt voor een nieuw Thomashuis en een nieuwe Herbergier. Thomashuis Almelo wordt de 119e vestiging die een warm thuis gaat bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. De gemeente Almelo is enthousiast over de nieuwe bestemming van de voormalige school en het terrein. “Ik ben blij dat dit icoon weer een meerwaarde krijgt in de wijk”, vertelt burgemeester Gerritsen aan de Stentor.

De Acasiaschool wordt omgetoverd tot Herbergier. De klaslokalen worden gestript en verbouwd tot een warm thuis voor 16 mensen met dementie. Daarmee is het historische schoolgebouw gered van de sloopkamer en krijgt het een maatschappelijke herbestemming. Het streven is om in de loop van 2021 te starten met de bouwwerkzaamheden.

Midden in de samenleving

Net als elk ander Thomashuis, gaat Thomashuis Almelo mensen met een verstandelijke beperking een kleinschalig thuis bieden. Een warm nest waar alles draait om liefde, aandacht en geborgenheid. Waar bewoners het goed hebben met elkaar, het leven zoals in een groot huishouden verloopt en waar iedereen mag zijn zoals die is. Doordat Thomashuis Almelo midden in de samenleving komt te staan, zijn de bewoners verbonden met hun omgeving.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Thomashuis Almelo? Schrijf je dan via deze link >> in voor onze maandelijkse nieuwsbrief ThomashuisVertelt.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!