Met pijn in het hart afscheid: ‘Het was puur genieten’

Zorgondernemerschap
Laura van Elst

Foto: De nieuwe zorgondernemers Wendy en Robert en hun twee zonen.

Na tien liefdevolle jaren dragen zorgondernemers Ans van Zijl en Paul van den Heuvel per september de zorg voor hun Thomashuis in Warmenhuizen over. Het afscheid valt hen zwaar. “We gaan dit alles hier gigantisch missen”, vertellen Ans en Paul in een interview met Noordhollands Dagblad.

In 2010 opende het stel Thomashuis Warmenhuizen voor acht bewoners met een verstandelijke beperking. In die jaren hebben ze talloze bijzondere momenten beleefd en samen met de medewerkers, bewoners en familie een warm thuis gecreëerd.

Heerlijk ongecompliceerd

Ans vertelt dat ze de bewoners en het leven samen ontzettend gaat missen. Onder meer de jaarlijkse muziekoptredens in de Muziektuin of gezellig met z’n allen een terrasje pakken. “De uitjes met de bewoners zijn ongeëvenaard leuk. Deze groep lieve mensen is namelijk helemaal zichzelf en heerlijk ongecompliceerd. Dat is puur genieten”, vertelt ze aan het Noordhollands Dagblad.

Wegens gezondheidsredenen draagt het zorgechtpaar hun geliefde huis over aan opvolgers Wendy Pronk en Robert de Jong. Robert heeft twintig jaar ervaring als woonbegeleider bij diverse zorginstellingen. Wendy heeft achttien jaar bij een dagbesteding gewerkt. Onbekend met het Thomashuis is het stel niet. Wendy heeft de afgelopen zes jaar de dagbesteding voor het Thomashuis verzorgd, waardoor de bewoners haar goed kennen.  

Volste vertrouwen

Sinds mei werkt Wendy in het Thomashuis. Medio augustus nemen de kersverse zorgondernemers hun intrek in het Thomashuis. De omgeving is voor het stel geen onbekende. “Ik ben tegenover het Thomashuis geboren en opgegroeid”, vertelt Wendy aan het Noordhollands Dagblad.

De toekomstige zorgondernemers staan te trappelen om met hun zorgdroom aan de slag te gaan. Na de sleuteloverdracht op 1 september zijn Robert en Wendy verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in Thomashuis Warmenhuizen. De vertrekkende ondernemers hebben er het volste vertrouwen in. “In Wendy en Robert krijgen onze bewoners twee kanjers terug.” Een definitief afscheid van de bewoners is het niet. “We komen ze zeker nog eens opzoeken.” Maar eerst gaan Ans en Paul genieten van een roadtrip met de camper.


Voor Wendy is Warmenhuizen niet onbekend. Zelf is zij tegenover het Thomashuis geboren en getogen.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!