Nieuwe ondernemers Thomashuis De Waal stellen zich voor

Uit de huizen
Jan de Gier

Sinds begin augustus zijn Esther en Clement Borgman de nieuwe zorgondernemers van Thomas De Waal. Hun voorgangers gingen in 2007 van start met het Thomashuis. In dit bericht stellen we hen graag even aan jullie voor.

Maak kennis met Esther en Clement; tot voor kort woonachtig in Dieren (aan de rand van de Veluwe) en sinds begin deze maand de trotse ondernemers van Thomashuis De Waal, vernoemd naar de rivier waaraan Tiel ligt. Ze wonen er samen met de 7 bewoners, de twee jongste dochters (de derde en oudste is al uit huis) én hun huisdieren; 2 honden en 2 Franse hangoren.

Carrière switch

Het stel is al enige jaren bekend met de Thomashuizen, maar de daadwerkelijke stap werd genomen toen ze beiden een switch wilden gaan maken; Clement van de verpakkingsbranche naar de gezondheidszorg en Esther vanuit haar functie als palliatief verpleegkundige in een hospice (met specifiek aandachtsgebied bewoners met een verstandelijke beperking en een psychiatrisch ziektebeeld).

Leuk detail is overigens dat alle drie de dochters van Esther en Clement een opleiding in de zorg volgen/hebben afgerond, dus de appel valt in huize Borgman niet ver van de boom.

Familiegevoel

Wat hen met name aanspreekt in de formule is het familiegevoel en het saamhorige. Esther: “Het gaat ons om het menselijke contact en de aandacht voor elkaar. In ons Thomashuis draait het om wie je bent en wat je kan. Het gaat erom dat iedereen hier gelukkig is, eigen regie over zijn/haar leven heeft en dat de bewoners zich hier in een veilige en prettige woonomgeving kunnen ontplooien.”

We wensen Esther en Clement en hun dochters alle succes en bovenal heel veel plezier toe met de bewoners!