Thomashuis ’t Harde in actie voor Stichting Together

Uit de huizen
Laura van Elst

In mei komt Thomashuis ’t Harde in actie voor Stichting Together. Deze kleinschalige woonvorm voor gehandicapten in India is onlangs geopend.  ''Maar om de eerste jaren goed van de grond te komen, zijn financiële middelen nodig. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen'', vertellen Bruin en Marijke Feijen.

In India worden verstandelijk gehandicapten zodra ze 18 jaar zijn vaak aan aan hun lot overgelaten. Daarom heeft Stichting Together wekenlang met 30 man dag en nacht gewerkt aan de opening van Togetherhome, dat een liefdevol en veilig thuis biedt aan 15 verstandelijk beperkte mannen. De nabijgelegen boerderij moet het huis zelfvoorzienend maken en dient als een stukje dagbesteding. De eerste bewoners worden vanaf mei verwacht.     

Thomashuis India

Bij de verwezenlijking van Togetherhome zijn Harry en Léonie Geven, zorgondernemers van Thomashuis Terborg, nauw betrokken geweest. ‘‘Niet alleen om te helpen om het financiële deel rond te krijgen, maar ook qua organisatie en zorg.’’ In Togetherhome is dan ook visie van het Thomashuis verweven. ‘‘Een soort Thomashuis India’’, reageren Marijke en Bruin Feijen enthousiast.

Actiedag 

Op de opening van Togetherhome wordt enthousiast gereageerd. ''Maar om te kunnen starten en de eerste jaren goed van de grond te komen, zijn financiële middelen nodig'', vertellen Bruin en Marijke. ‘‘Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.’’ Daarom organiseert Thomashuis ’t Harde op vrijdag 18 mei een actiedag. Op deze actiedag wordt er geld opgehaald door middel van een grabbelton, verloting en kraampje met zelfgemaakte spulletjes. Het belooft gezellig te worden, want er staan ook allemaal lekkernijen op het menu. Naast de actiedag organiseert Thomashuis ’t Harde de gehele maand mei een taarten- en flessenactie.

Harry is blij met de bevlogenheid en inzet van zijn Thomashuis-collega. ‘‘Het is fantastisch dat Bruin en Marijke zich samen met hun bewoners en medewerkers zo inzetten voor dit mooie initiatief.’’

Kijk voor meer informatie over Stichting Together op www.stichtingtogether.nl.  

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!