Thomashuis geeft seminar tijdens Zorgtotaal beurs

Uit de huizen
Laura van Elst

Nog even en dan is het weer zover: de Zorgtotaal beurs. Van 12 tot en met 14 maart kan je kennis opdoen, netwerken en je laten inspireren. En als kers op de taart: het Thomashuis geeft een sprankelend seminar over de visie van het Thomashuis.

Zorgtotaal is de grootste totaalbeurs voor professionals in de intra- en extramurale zorg. Tijdens deze tweejaarlijkse vakbeurs worden de belangrijkste en meest innovatieve diensten voor de zorg gepresenteerd. Wie bij wil blijven, mag Zorgtotaal daarom niet missen.

Inkijkje Thomashuis

Het Thomashuis is bij dit leerzame event present. Zorgondernemer Ferwerd Smedema geeft daarbij de seminar ‘Kleinschaligheid met ondernemerschap in de gehandicaptenzorg’. Tijdens deze leerzame presentatie geeft hij een inkijkje in de visie van het Thomashuis en zijn rol als zorgondernemer. Samen met zijn echtgenote Ineke runt hij met veel plezier Thomashuis Velp. Doordat zij als zorgondernemers ook zelf in het Thomashuis wonen, zijn de communicatielijnen kort en is er geborgenheid en persoonlijke aandacht voor de bewoners. Bovendien draagt het ondernemerschap bij aan ruimte voor creativiteit en sociale inclusie in de samenleving.

Wat is de rol daarin van de zorgondernemer? En welke kernwaarden maken deze warme, kleinschalige zorg mogelijk? Dat hoor je donderdag 14 maart van Ferwerd op Zorgtotaal.

Over Ferwerd Smedema

Ferwerd runt met zijn echtgenote Ineke al zo'n 10 jaar Thomashuis Velp. Samen bieden zij een veilige woonomgeving voor hun 8 bewoners. Voor de start van zijn Thomashuis heeft Ferwerd ruim 35 jaar als leidinggevende in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt.  

Hun rol in hun Thomashuis is helder: ‘‘Samen met onze medewerkers en vrijwilligers werken we aan een plezierige woonomgeving voor onze bewoners en bieden we hen warme professionele zorg en begeleiding.’’

Programma

Zorgtotaal vindt van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 maart plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Ferwerd spreekt op donderdag 14 maart vanaf 10.00 uur. Ook interessant om te volgen: een seminar over franchise in de zorg. Daarbij geeft de franchisegever van het Thomashuis - De Drie Notenboomen - een presentatie over de grote effecten die een kleinschalige aanpak in de zorg hebben. Bekijk het gehele programma en overige informatie via Zorgtotaal. Tot dan!

Alvast benieuwd naar het reilen en zeilen in Thomashuis Velp? Bekijk dan onderstaande video!

Thomashuis Velp Internetclip

 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!