Thomashuis Helmond heeft nieuwe ondernemers

Thomashuis Helmond Miranda en Martijn
Zorgondernemerschap

Martijn en Miranda Briels volgen Suze oud Ammerveld en Cor Janssen op als zorgondernemers van Thomashuis Helmond. Martijn werkte voorheen als procesoperator en besteedt daarnaast flink wat uurtjes aan het opknappen van de Chevy. Ook de Formule 1 is een grote hobby; samen met zijn zoon zit hij trouw iedere wedstrijd voor de buis. Miranda werkt vanaf haar 18e in de zorg. Zij is geen onbekende van de formule. Sinds 2020 werkt zij met heel veel plezier als begeleider bij Thomashuis Budel-Schoot.

Bewoners staan centraal

De warmte, sfeer en de liefde die er overduidelijk voelbaar zijn, geven mij iedere keer weer een energieboost.” In een Thomashuis staan de bewoners centraal en dat is ook precies hoe de zorg moeten worden ingericht, vindt het echtpaar. “Het geeft ons een fijn gevoel om maatschappelijk veel te kunnen en mogen betekenen voor een kwetsbare groep in de samenleving. Het is een mooie en hechte bewonersgroep. Ze hebben oog voor elkaar en houden rekening met elkaar.”

Een prachtig samengesteld gezin

Het paar nam enkele weken geleden hun intrek in het Thomashuis met hun samengestelde gezin. Ze hebben samen vijf kinderen waarvan er drie zijn meeverhuisd plus hun lieve eigenwijze Beagle Guus. Daarnaast hebben de ondernemers mooie nieuwe plannen voor de toekomst. Verduurzaming staat bijvoorbeeld bij de ondernemers hoog op de agenda, zoals met zonnepanelen op het dak. “Wij willen vanaf december zoveel mogelijk lokaal gaan consumeren en zouden graag in de toekomst een eigen moestuin willen realiseren. Zodat we een gedeelte eigen groente en/of fruit kunnen gaan verbouwen,” aldus Martijn en Miranda.

Delen: