Thomashuis Lopik feestelijk geopend

Uit de huizen
Laura van Elst

Een zonovergoten dag, hartverwarmende speeches en een drukte van jewelste. De officiële opening van Thomashuis Lopik afgelopen zaterdag is een groot succes. Geroemd zijn zorgondernemers Lenie en Marianne voor de verbinding die zij met het dorp hebben gelegd.

Met de start van Thomashuis Lopik jagen Lenie en Marianne vorig jaar juni hun zorgdroom achterna. Ondertussen heeft het stel een warm thuis met hun 6 bijzondere bewoners gecreëerd. Reden voor een feestelijke opening met een officieel tintje.

Alle bewoners van Thomashuis Lopik zijn op papier vereeuwigd. 

Onthulling schilderij

De opening is met ruim 150 bezoekers gevierd. Naast de bewoners, familie en vrienden waren veel buurtbewoners, Thomashuis Middelharnis, Lexmond, Lochem en Schoonhoven en Herbergier Etten-Leur van de partij.

Het beroemde schilderij van Thomas is door wethouder Johan van Everdingen en Thomas’ zus Teuntje van Putten onthuld. Onder toeziend oog van de bewoners heeft de wethouder het lint doorgeknipt. ‘‘Het voelt een beetje als thuiskomen’’, reageert Teuntje.

Zorgondernemer Karin van Thomashuis Schoonhoven omhelst zorgondernemer Marianne.

Opgroeien met de Thomashuizen

Teuntje vertelt dat ze is opgegroeid met Thomas en de Thomashuizen. ‘‘Dus ik weet van kinds af aan hoe het was toen Thomas vroeger in een instelling zat buiten de maatschappij.’’ Ze vertelt over de periode die volgde, waarin haar vader de Thomashuizen oprichtte om Thomas en vele andere Thomassen het thuis te geven dat ze verdienen. ‘‘Ik voel me ook vandaag kind aan huis.’’

Ruim 150 bezoekers vieren de officiële opening. 

De kracht van het Thomashuis zit hem volgens Teuntje in de bevlogen zorgondernemers die met hun huis midden in de buurt staan. Als voorbeeld wordt de geslaagde integratie van Thomashuis Lopik tijdens NLDoet genoemd. ‘‘En het hart en de ziel zijn natuurlijk de bewoners. Daarom gaan we proosten en feesten’’, besluit Teuntje.

Fabian geeft een mooi optreden aan de bezoekers.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!