ThomashuisVerbindt: best reads 2018

Verhalen
Laura van Elst

De lancering van ThomashuisVerbindt was het startschot van de talloze kleurrijke verhalen over iedereen in en rond het Thomashuis. Welke artikelen zijn in 2018 het best gelezen? Bekijk hier de top 3 best reads.

1. ‘Geen betere plek waar Alex kan wonen’

Alex is meervoudig gehandicapt. Op 16-jarige leeftijd verhuist hij naar een grote instelling waar hij 10 jaar heeft gewoond. ‘‘En op de beginjaren na is het bijna 8 jaar ellende geweest’’, vertelt zijn stiefvader, Arie Gerritsen. Totdat Alex in september 2003 zijn intrek in Thomashuis Lochem neemt.

Via het SPD komen Arie en zijn vrouw Nina in contact met het Thomashuis in Lochem, dat toen nog niet operationeel was. ‘‘Er was over en weer direct een klik. Wij hadden er een bijzonder gevoel. En dat gevoel is in de 15 jaar die Alex er nu woont altijd gebleven.’’ Arie en Nina concluderen dat Alex de aandacht krijgt die hij nodig heeft. ‘‘En ook qua dagbesteding is het beste voor hem gezocht.’’

Lees hier het volledige verhaal >>

Marieke en Eric aan de keukentafel in het Thomashuis.

2. ‘Je bent een duizendpoot'

Eric van de Wetering werkte twaalf jaar als installatiemonteur voor een onderaannemer bij Ziggo voordat hij de overstap naar de zorg maakte. Naast zijn opleiding werkt hij in Thomashuis Gouda. ‘‘Het Thomashuis is nu mijn tweede thuis.’’

Eric werkte in zijn vorige baan voornamelijk met kabels, niet met mensen.  Via zijn vrijwilligerswerk bij gehandicaptenvereniging De Klub komt Eric in contact met bewoners van Thomashuis Gouda. De positieve energie raakt hem. ‘‘Het kriebelde al langer om de zorg in te gaan, maar ik durfde de sprong niet te maken.

Na een rondleiding in het Thomashuis van zorgonderneemster Marieke van Eijk valt alles op zijn plaats. ‘‘Het voelde meteen goed. Ik kon gelijk aan de slag en binnen een maand zat ik in de schoolbanken.’’ Eric volgt de opleidingen verzorger individuele gezondheidszorg en medewerker maatschappelijke zorg aan de Albeda in Rotterdam. Daarnaast werkt Eric de afgelopen 2,5 jaar drie dagen per week in het Thomashuis. ‘‘Eric is onmisbaar’’, vertelt Marieke. ‘‘Hij is een echte allrounder die naast goede zorg en begeleiding niet vies is van technische klusjes.’’

Lees hier het volledige verhaal >>

3. ‘Gelukkig verliefd in het Thomashuis'

Verliefd. Dat zijn Ruud (30) en Saphira (36) nu zo’n 2 jaar. De vonk slaat over tijdens de feestelijke opening van Thomashuis de Ravensehoeve. Na een gezellig feest trekt Ruud de stoute schoenen aan. ‘‘Toen vroeg ik of Saphira mijn vriendinnetje wilt zijn’’, antwoordt hij.

Het geluk kan niet op wanneer Ruud en Saphira elkaar ontmoeten tijdens een Fancy Fair bij Thomashuis Hellevoetsluis in september 2016. De twee raken aan de praat. Saphira ziet Ruud gelijk wel zitten.

Het jaar daarop ontmoeten ze elkaar weer. Dit keer tijdens het openingsfeest bij Thomashuis de Ravensehoeve. De vonk slaat over en Ruud trekt de stoute schoenen aan. ‘‘Wil je mijn vriendinnetje zijn?’’, vraagt hij aan Saphira. ‘‘En toen volgde een uitwisseling van telefoonnummers’’, vult Saphira aan.

In de zomer van 2017 is het dan zover: Ruud geeft Saphira de eerste kus op de wang. ‘‘Dat was een warme dag’’, herinnert hij zich nog. Nu gaan de twee maandelijks bij elkaar op visite of gaan ze naar de bioscoop. Daarnaast appen ze elkaar dagelijks. ‘‘Wij sturen elkaar altijd hartjes’’, vertelt Saphira. Daarnaast maken ze cadeautjes voor elkaar. Zo heeft Saphira met haar buddy een cupidopijl gemaakt als cadeautje. ‘‘Die hangt op mijn kamer’’, reageert Ruud blij.

Lees hier het volledige verhaal >>

Ruud en Saphira zijn nu twee jaar samen.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!