Wissel van de wacht in Ruinerwold: ‘Geen moment twijfel’

Zorgondernemerschap

In het Drentse Ruinerwold hebben Miriam en Stephan ten Have het ondernemersstokje overgenomen van Sander en Danielle Hut. Sinds 1 april is het echtpaar de nieuwe zorgondernemers van Thomashuis Ruinerwold. Zowel Miriam als Stephan komen uit een zorgfamilie en werkten allebei al in de gehandicaptenzorg.  “Toen we het Thomashuis tegenkwamen, wisten we zeker: dit is het”, vertelt het enthousiaste stel.

De zorg stroomt door de aderen van Miriam en Stephan. Beide komen uit een zorgfamilie en werkten voor hun switch naar het Thomashuis in de gehandicaptenzorg. Daarnaast is het ondernemerschap bij Miriam met de paplepel ingegoten. Na haar studie en het doorlopen van de ondernemersacademie, werkt Miriam als begeleider bij een woonstichting en bij Brownies en Downies. Stephan werkte in de detailhandel, maar was op zoek naar iets anders. Door Miriams enthousiaste verhalen werd hij geprikkeld om wat met zijn zorgopleiding te doen. Sinds 1,5 jaar werkt hij als begeleider op een woongroep. “Stephan kwam weer elke dag met een glimlach thuis.” 

Big smile

Miriam, die na haar opleiding al een ondernemersplan had klaarliggen voor een eigen dagbesteding, vertelt dat het daarna al snel begon te kriebelen om samen iets te gaan opzetten. Dat ze nu klaargestoomd zijn als Thomashuis-ondernemers, hadden ze zich anderhalf jaar geleden niet kunnen bedenken. “Tot Stephans tante ons tipte op het Thomashuis. Toen we het googelden zeiden we tegen elkaar: ‘Dit is het!’ Diezelfde dag hebben we Thomashuis Damwoude gebeld om op bezoek te gaan.”

Al snel na het selectietraject werden Miriam en Stephan voorgesteld aan Thomashuis Ruinerwold. “Het klikte gelijk met Sander en Danielle. Daarna hebben we informeel koffie gedronken met de bewoners en werden door hen bij de arm meegesleurd om alle kamers en dieren te zien. We gingen met een big smile naar huis. We hebben geen moment getwijfeld. We gaan hier met heel ons hart voor.”    

Delen: