Overname Thomashuis Huijbergen: ‘We hebben er zin in’

Zorgondernemerschap
Laura van Elst

Met de overname van Thomashuis Huijbergen is het zorgavontuur van Martin Prins en Tirza Gast begonnen. Begin deze maand hebben zij hun intrek in het Thomashuis genomen. Hoog op de agenda staat de verbinding met het dorp. BN DeStem nam een kijkje bij ze.

De kersverse zorgondernemers willen niet alleen een warm thuis bieden aan de bewoners. Ook voor de buurt willen zij gastvrij zijn. ‘‘We willen meer deel uit gaan maken van de Huijbergse gemeenschap’’, vertelt Tirza aan BN DeStem.   

Kleinschalige zorg

Het stel heeft het Thomashuis op 4 september overgenomen van Peter en Martinique Oppenneer, die 8 jaar geleden de deuren openden. Zowel Martin als Tirza hebben jarenlange ervaring in de zorgsector. ‘‘We houden van werken in de zorg, maar door steeds meer regels en wetten konden we ons ei niet meer kwijt’’, zegt Martin tegen de krant. De huiselijke sfeer en kleinschalige zorg in het Thomashuis sprak het stel meteen aan.

''Huijbergenaren zijn altijd welkom voor een praatje.''

Toch was de overstap van loondienst naar het zorgondernemerschap een sprong. ‘‘Maar we hebben er ontzettend veel zin in.’’ Het stel is nog op zoek naar vrijwilligers die activiteiten met de bewoners kunnen ondernemen, zoals winkelen, wandelen of zwemmen. De deur van het Thomashuis staat ook altijd open voor bezoek. ‘‘Huijbergenaren die zich eenzaam voelen zijn altijd welkom om bij ons een praatje te komen maken onder het genot van koffie of thee’’, vertelt het stel aan BN DeStem.

Kamer vrij

Ken jij iemand met een verstandelijke beperking die op zoek is naar een fijn thuis? Bekijk dan de website van Thomashuis Huijbergen. Martin en Tirza hebben namelijk nog een gezellige kamer vrij.  

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!