Thomashuis Ospeldijk viert eerste lustrum

Thomashuis Ospeldijk vierde feest op 1 september
Zorgondernemerschap
Jan de Gier

Begin deze maand vierde het Limburgse Thomashuis Ospeldijk hun eerste lustrum. Dit werd gevierd met een groot feest met de bewoners, medewerkers en veel dorpsgenoten. Hedwig Smeets is samen met man Johan zorgondernemer van Thomashuis Ospeldijk en schreef er dit korte verslag over, met een link naar veel foto's van het feest!

Vijf jaar geleden, op 21 juli 2013, verhuisden wij vanuit Mierlo naar Ospeldijk. Op 6 oktober kwam de eerste bewoner. Op dit moment wonen er 7 bewoners: 5 mannen en 2 vrouwen, in de leeftijd tussen 25 en 66 jaar. Het is een fantastische groep die samen veel activiteiten ondernemen. Elke dinsdag kegelen bij Haaze-hoof in Ospel, zaterdag zwemmen in Asten, wandelen in de Groote Peel, naar de dierentuin, andere zwembaden, bioscoop, muziekoptredens en nog veel meer. Elke avond wordt er ook met de hond Kes gewandeld, het lijkt net een groot gezin.

Foto: Thomashuis Ospeldijk

Dorpsgenoten 

Ze hebben enorm veel hulp van dorpsgenoten en vrijwilligers (zeker 'onze Els', een gouden vrijwilligster), familie, vrienden en bekenden. Iedereen is welkom in ons Thomashuis en regelmatig is het er dan ook een zoete inval. Op de feestavond was het een gezellige drukte. Mensen die al veel van elkaar gehoord hadden maar nu ook met elkaar in gesprek gingen. Leuk om zo elkaar te ontmoeten. Iedereen heeft lekker gegeten, de muziek werd verzorgd door John Linders, en de Schutterij zorgde voor de drank.

Bekijk foto's van het feest in het fotoalbum van Thomashuis Ospeldijk

Het was zeer bijzonder dat er bewoners zelf gingen optreden en ze zongen vol overgave door de microfoon. Er was ook een echte artiest, Robin Liebreks, en hij zorgde ervoor dat meteen de polonaise werd ingezet en iedereen meezong. Als klap op de vuurpijl kregen we een statiegeld cheque aangeboden door de Coop uit Ospel, met een bedrag van €1391,50. Een geweldig bedrag en dat allemaal voor de duo-fiets. In mei ontvingen wij ook al een cheque van de Koningsmarkt Ospeldijk met een bedrag van €250,00.

Het feest ging nog door tot in de late uurtjes. Iedereen kijkt terug op een fantastisch feest. De bewoners, medewerkers en zorgondernemers zijn overladen met bloemen, tegoedbonnen, snoep en geld. We willen iedereen heel hartelijk bedanken en we hopen nog lang al deze contacten te mogen behouden. Bezoek ook eens de website van Thomashuis Ospeldijk dan kunt u zien wat er allemaal gebeurd.

[Ljikt het je wat om net als Johan & Hedwig een eigen Thomashuis te hebben? Kom dan eens naar onze infomiddagen om te ontdekken of het zorgondernemerschap iets is voor jou en je partner. Aanmelden kan hier! Benieuwd welke Thomashuizen momenteel op zoek zijn naar overnamekandidaten? Klik hier voor het aanbod!]

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!