Nieuwe zorgondernemers in Thomashuis Muntendam

Thomashuis Muntendam
Zorgondernemerschap
Marieke Koenders

Het Thomashuis in Muntendam komt vanaf 1 november in nieuwe handen. Deze kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking wordt gerund door zelfstandige zorgondernemers die zelf ook met hun bewoners in het pand wonen. Na 15 jaar geven Greta en Karst-Jan van der Vaart het stokje door aan Gerwin en Carina Dekker.

De afgelopen vijftien jaren hebben Greta en Karst-Jan het Thomashuis van de grond af aan opgebouwd. Samen hebben ze al die tijd een warm thuis voor hun bewoners gecreëerd, waarbij ze steeds het geluk van hun bewoners voorop hebben gesteld. Hun kinderen zijn zelfs opgegroeid in het Thomashuis, wat voor hen een uiterst waardevolle ervaring is geweest. De tijd is rijp voor een nieuwe stap.

Greta en Karst-Jan trekken in oktober de deur van de karakteristieke oude gemeentehuis van Muntendam achter zich dicht. Het zorgkoppel start samen met hun dochter Marissa en haar man Wout Hoogstraten een nieuwe kleinschalige woonvorm voor verstandelijk beperkten, in Gasselternijveen Drenthe. Helaas is Greta ernstig ziek, dus zij zal vooral op de achtergrond betrokken zijn.

Terug naar de roots

Gerwin en Carina Dekker zijn geen onbekenden binnen de Thomashuis-formule, die ondertussen 118 vestigingen heeft verspreid over het hele land. Sinds 2015 runnen zij Thomashuis Lunteren. Beiden zijn echter geboren en getogen noordelingen, en hadden reeds langer de wens om weer naar hun geboortegrond te trekken. Met veel enthousiasme grijpen zij de kans om het Thomashuis in Muntendam verder te zetten. Hun mooie werk in Lunteren zal worden verder gezet door één van hun medewerkers en haar echtgenoot.

Nieuwe bewoners gezocht

Gedurende de maanden november en december krijgt het hele huis een grondige opknapbeurt, zodat er vanaf januari weer nieuwe bewoners kunnen intrekken. Het Thomashuis zal onder de nieuwe leiding een warme en veilige plek bieden voor 9 mensen met een verstandelijke beperking. Korte lijntjes en bekende gezichten zijn daarbij de voornaamste troeven.

Er zijn nog kamers beschikbaar! Ben jij op zoek of ken je iemand die op zoek is naar een woonplek waar warmte en geborgenheid hoog in het vaandel gedragen worden? Neem dan contact op via info@muntendam.thomashuis.nl of met Carina en Gerwin 06 21184293.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!