Nieuwe ondernemers Thomashuis Middelharnis 1 juli van start

Uit de huizen
Jan de Gier

Een mooi nieuw avontuur op een paar minuutjes fietsen. Per 1 juli nemen Yvette & Arco Jordaan het Thomashuis in hun woonplaats Middelharnis over van de huidige zorgondernemers Leo & Anne Pronk. “We kijken er enorm naar uit!”

Om dromen uit te laten komen hoef je soms niet ver te zoeken. Dat bewijzen de toekomstige zorgondernemers Arco (49) en Yvette (45) die op 1 juli het Thomashuis in Middelharnis overnemen van de huidige ondernemers Leo & Anne. “We hoorden van de overname op een verjaardag”, weet Arco nog. “We hebben geen moment getwijfeld en direct contact opgenomen.”

(Foto: Arco & Yvette na het ondertekenen van de franchiseovereenkomst)

De zorg loopt als een rode draad door hun leven dankzij de bijna 30 jaar ervaring van Yvette als Z-verpleegkundige. Momenteel is ze actief als zorgkundig coach in een woonvoorziening met 13 bewoners in Middelharnis. “Het werken met mensen met verstandelijke beperking is een manier van leven voor me”, zo zegt ze. “Om dat als Thomashuis-ondernemer te doen is al langer een grote wens.”

G-team

Arco heeft ruim 30 jaar ervaring in de dag- en verblijfsrecreatie en is manager bij Sportfondsen Nederland. Hij coacht herintreders -waaronder mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking- en hij is trainer van het plaatselijke G-voetbalteam. “Het leuke is dat 2 bewoners van Thomashuis Middelharnis in het team zitten”, lacht Arco. “We zijn dus geen onbekenden van elkaar.”

Ook voor de kinderen Lars (16) en Jesper (14) -die uiteraard ook meeverhuizen naar het Thomashuis- is het omgaan met de doelgroep niet nieuw. “Bewoners (van het werk van Yvette) komen wel eens op bezoek, of wij gaan als gezin langs op de woning”, zo zegt Arco. “Het is eigenlijk heel gewoon voor ons, en het klikt. We beleven ontzettend veel plezier aan het contact.”

Zorg zoals zorg moet zijn

Er zijn voor de medemens en het geloof in gelijke kansen voor iedereen; het zijn belangrijke drijfveren voor Arco & Yvette. “We willen simpelweg zorg bieden zoals zorg moet zijn”, vertellen ze. “Met liefde en persoonlijke aandacht, en altijd rekening houdend met de persoon en omstandigheden. Het zorgen is onze passie en daar willen we met veel gedrevenheid en creativiteit voor gaan in Thomashuis Middelharnis. Niet de cijfertjes en de financiën voorop, maar het welzijn en de kwaliteit van zorg.”

(Foto: Zomerse tafereeltje afkomstig van de website van Thomashuis Middelharnis)

Overname

Inmiddels heeft het stel Thomashuizen bezocht in o.a. Middelburg, Streefkerk en Terborg. En omdat het maar een paar minuutjes fietsen is zijn ze ook al geregeld in Thomashuis Middelharnis te vinden om bijvoorbeeld in gesprek te gaan met het personeel en de bewoners en hun verwanten. En de huidige ondernemers uiteraard.

“We hebben een goede klik met Leo & Anne”, zegt Arco. “Hele fijne mensen die een prachtig huis hebben neergezet en nu nieuwe uitdagingen aangaan. Ze helpen ons goed op weg en staan voor ons klaar waar nodig. We kijken er enorm naar uit om het stokje van hen over te nemen.”

Welkom Arco & Yvette, en succes met alle voorbereidingen!

Zijn jij en je (levens)partner ook geinteresseerd in een overname (van o.a. Thomashuis Dongen, Steenwijk, Huijbergen, Delft de Oliemolen & Enschede)? Laat dan snel van je horen via het aanmeldformulier dat je kunt vinden via DEZE pagina!

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!