Een eigen stekkie in het Thomashuis

Een eigen stekkie in het Thomashuis

Indy
Bewoonster

Helemaal in het zuidelijkste puntje in de glooiende heuvels van Limburg vind je Thomashuis Heijenrath. Twee jaar geleden is Indy (23) naar het gezellig ingerichte Thomashuis verhuisd. “De verhuizing was leuk, maar ook wel een beetje spannend”, vertelt ze.

Voor haar verhuizing naar het Thomashuis woonde Indy bij haar ouders in het nabijgelegen dorpje Gulpen. Haar ouders kennen Miranda, die in het Thomashuis werkt. Indy maakt via de jaarlijkse carnavalsavond kennis met het Thomashuis van zorgondernemers Rob en Marlou. Later komt zij er logeren. “Ik vond het gelijk gezellig.”

Meidenclubje

Marlou vertelt dat Indy graag op kamers wilde. “Een eigen stekkie. Op een gegeven moment heb je die leeftijd en sla je je vleugels uit.” Indy vult haar aan: “Verhuizen was best wennen.” Maar nu is ze helemaal in haar nopjes. “Ik heb mijn kamer met mijn ouders geverfd en ingericht.” Ze laat trots haar kamer zien met eigen zithoek. Indy is vooral blij met haar grote kledingkast. “Ik hou van shoppen”, lacht ze.

Indy in haar gezellige zit-slaapkamer.

Plekje gevonden

Indy vertelt dat ze haar plekje heeft gevonden. “De bewoners en leiding zijn leuk. Af en toe een ijsje halen, op vakantie naar Zeeland en spelletjes doen”, zegt Indy. “Ze heeft nog nooit zoveel spelletjes gespeeld”, glimlacht Marlou.


De verhuizing van Indy was een feestelijk moment.

Delen: