‘Gelukkig verliefd in het Thomashuis’

‘Gelukkig verliefd in het Thomashuis’

Ruud & Saphira
Bewoners

Verliefd. Dat zijn Ruud (30) en Saphira (36) nu zo’n 2 jaar. De vonk slaat over tijdens de feestelijke opening van Thomashuis de Ravensehoeve. Na een gezellig feest trekt Ruud de stoute schoenen aan. ‘‘Toen vroeg ik of Saphira mijn vriendinnetje wilt zijn’’, antwoordt hij.

Ruud woont sinds april 2010 in Thomashuis Hellevoetsluis in Nieuwenhoorn. Daarvoor woont hij in een instelling in Den Haag. ‘‘Daar gingen we niet vaak de deur uit en daar vond ik het niks aan’’, vertelt Ruud. In Thomashuis Hellevoetsluis zit hij op zijn plek. ‘‘Het is hier veel leuker en we gaan veel op stap.’’ Van maandag tot en met donderdag gaat Ruud naar de dagbesteding in Spijkenisse. ‘‘Daar help ik in de kantine en productie. Vrijdag ben ik lekker thuis en gaan we zwemmen.’’ Saphira helpt 4 dagen per week op een kinderboerderij in Brielle. In haar vrije tijd doet ze graag aan uitstapjes, zwemmen en spelletjes spelen. Saphira is blij met haar leven in Thomashuis de Ravensehoeve. ‘‘Hier ben ik met mijn soortgenoten’’, lacht ze.

Verkering

Het geluk kan niet op wanneer Ruud en Saphira elkaar ontmoeten tijdens een Fancy Fair bij Thomashuis Hellevoetsluis in september 2016. De twee raken aan de praat. Saphira ziet Ruud gelijk wel zitten.

Het jaar daarop ontmoeten ze elkaar weer. Dit keer tijdens het openingsfeest bij Thomashuis de Ravensehoeve. De vonk slaat over en Ruud trekt de stoute schoenen aan. ‘‘Wil je mijn vriendinnetje zijn?’’, vraagt hij aan Saphira. ‘‘En toen volgde een uitwisseling van telefoonnummers’’, vult Saphira aan.

Afbeelding verwijderd.

Ruud en Saphira in de gezellige tuin van Thomashuis de Ravensehoeve in Hellevoetsluis.

Eerste kus

Samen met de begeleiders vindt de eerste date plaats in de bioscoop. Welke film de twee hebben gekeken, weten ze niet meer. Wat ze wel weten, is dat ze elkaar erg leuk vinden. ‘‘Saphira is aardig en lief’’, vertelt Ruud over zijn vriendin. ‘‘Ik vind hem ook aardig. En hij is stoer’’, grinnikt Saphira.

''Ruud, wil je eigenlijk dat we man en vrouw worden?''

In de zomer van 2017 is het dan zover: Ruud geeft Saphira de eerste kus op de wang. ‘‘Dat was een warme dag’’, herinnert hij zich nog. Nu gaan de twee maandelijks bij elkaar op visite of gaan ze naar de bioscoop. Daarnaast appen ze elkaar dagelijks. ‘‘Wij sturen elkaar altijd hartjes’’, vertelt Saphira. Daarnaast maken ze cadeautjes voor elkaar. Zo heeft Saphira met haar buddy een cupidopijl gemaakt als cadeautje. ‘‘Die hangt op mijn kamer’’, reageert Ruud blij.

Trouwen

Dan wordt Saphira opeens iets serieuzer. ‘‘Ruud, wil je eigenlijk dat we man en vrouw worden?’’ Ruud denkt even na en zegt dan: ‘‘Ik vind dat we het lekker moeten houden zoals het is.’’ Saphira knikt instemmend en grinnikt: ‘‘Trouwen zou ook wel een beetje raar zijn.’’

Thomashuis Hellevoetsluis, Thomashuis, ThomashuisVerbindt, gehandicapten, gehandicaptenzorg, kleinschalige zorg gehandicapten, verstandelijke beperking, VGN, wlz, pgb, zorg gehandicapten, Hellevoetsluis,

Het koppel spreekt maandelijks af. Daarnaast sturen ze elkaar dagelijks appjes. ''Wij sturen elkaar altijd hartjes.''

Delen: