In welk Thomashuis is een plekje vrij?

Uit de huizen

Ben je op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking? In Ouderkerk aan den IJssel, Almkerk, Ermelo, Lexmond, Standdaarbuiten, Nieuwehorne, Spierdijk, Zenderen, Breezand, Lopik, Streefkerk en Sexbierem. Iedere vestiging heeft zijn eigen pagina en daar zijn de contactgegevens te vinden van de betreffende zorgondernemers. Wil je weten of er in jouw regio een plaats beschikbaar is voor je dierbare, kijk dan op  https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel  (Zuid-Holland)

In Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel wonen acht volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij wonen hier samen de zorgondernemers Henk en Marit die het huis leiden. "Wij zijn Henk en Marit, zorgondernemers van Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel. Samen met onze vier kinderen wonen we zelf ook bij het Thomashuis. Wij zijn gestart in augustus 2019 en sindsdien wonen we met veel plezier met de bewoners samen in dit mooie pand. Wij zijn christenen, in onze keuzes en handelen komt onze levensbeschouwing terug. Ook gaan wij op zondag naar de kerk en gaan bewoners die dat willen ook mee."

Thomashuis Streefkerk (Zuid-Holland)

In Thomashuis Streefkerk houden we van gezellig met z’n allen om de keukentafel te zitten, wandelen, lekker naar buiten gaan, theaterbezoeken, terrasjes pakken, vakanties en leuke dingen doen met elkaar. Zorgondernemers Piet en Ellen wonen zelf bij het Thomashuis en kunnen zo goed op de hoogte zijn van wat er speelt. Zij zijn praktisch 24 uur per dag per dag aanwezig en vormen het vaste aanspreekpunt voor bewoners en hun ouders / verzorgers. Ze laten zich ondersteunen door een klein team van vaste medewerkers die net als hen de bewoners een warm en gezellig thuis willen bieden.

Thomashuis Almkerk (Noord-Brabant)

Dit Thomashuis heeft een kamer vrij op de eerste etage. Wij zijn Marco en Annelies Tichelaar en met ons leuk vast team vormen wij het Thomashuis in Almkerk. Wij hebben een bewonersgroep in de leeftijd van 22 tot 56 jaar. Persoonlijke aandacht, maar ook gezellig met de groep iets doen vinden we heel belangrijk. Wij trekken er vaak op uit en zijn onderdeel van een prachtig dorp .

Wie zoeken wij?

  • Wij zoeken jonge man met lichte verstandelijke beperking die een ZZP heeft tussen de 3 en Max 5. In leeftijd vanaf 18 tot ongeveer 35 jaar.
  • Goed ter been is en goed trappen kan lopen, want de kamer is op de eerste verdieping.
  • Een redelijke mate van zelfstandigheid heeft.
  • Wij hebben eventueel voor degene die dat leuk vinden eigen dagbesteding.

Voor meer informatie schrijf ons op info@almkerk.thomashuis.nl

Standdaarbuiten (Noord-Brabant)

Mirjam Boers en Margreet Hollemans heten van harte een nieuwe bewoner welkom in Thomashuis Standdaarbuiten. Gevestigd in het voormalig gemeentehuis van Standdaarbuiten. Kenmerkend voor de sfeer in Thomashuis Standdaarbuiten is de typisch Brabantse gezelligheid en gastvrijheid. Het pand staat middenin het dorp en de betrokkenheid vanuit de omgeving is groot. Kortom, iedereen voelt zich hier thuis.

Thomashuis Lexmond (Utrecht)  

Jennifer en Ate Snel wonen sinds 1 augustus 2018 met hun kinderen Bjarne, Kjeld, Sverre en Feline in Thomashuis Lexmond. Natuurlijk mogen we hond Jip niet vergeten.Thomashuis Lexmond bestaat sinds 2008. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en ligt aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten fruitbomen. Ook is er een moestuin, waar eigen groenten worden verbouwd en een gezellige dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand. Thomashuis Lexmond heeft plek voor een nieuwe bewoner. Neem gerust contact op via 0347-846271 of mail naar info@lexmond.thomashuis.nl.  

Thomashuis Lopik (Utrecht)

In Thomashuis Lopik wonen sinds de opening in 2018 acht bewoners. Zeven mannen en één vrouw, allemaal tussen de 20 en 45 jaar. Een groep bewoners waar de nadruk ligt op persoonlijke begeleiding. Wij, Lenie Schipper en Marianne van den Bogart, zijn bewust gestart met vier bewoners en in de loop van de jaren zijn ook de andere vier bewoners gefaseerd bij ons komen wonen. De groep is met de grootste zorgvuldigheid, aandacht en liefde samengesteld.  Lenie en Marianne van den Bogart hebben een plaats vrij voor een negende bewoner om de groep compleet te maken.

Ons Thomashuis kent geen nachtdienst, maar wij zijn natuurlijk wel altijd dichtbij en bereikbaar. Verder bieden wij een plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn, maar waar je ook rekening houdt met elkaar. Een (t)huis waar ook families, teamleden, stagiaires, vrijwilligers, (onze) kinderen en vrienden graag komen. Heb je vragen of wil je je aanmelden neem dan contact met ons op: T:0682249396 Info@lopik.thomashuis.nl

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland) 

Zorgondernemers Piet en Angelique van der Kolk: “Ons Thomashuis ligt in een rustige landelijke omgeving op drie kilometer buiten de dorpskern van Spierdijk. Hier wonen 7 mannen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. Met een klein team van medewerkers bieden wij een veilige, overzichtelijke leefomgeving met een voorspelbare dagstructuur. https://www.thomashuis.nl/spierdijk/plaats-voor-een-nieuwe-bewoner

Thomashuis Breezand (Noord-Holland)

Thomashuis Breezand is gevestigd in een prachtig verbouwde basisschool. Een karakteristiek pand in het dorp,  gelegen in het noordwestelijke deel van de Anna Paulowna polder. Sinds 1 juni 2009 zijn Arie en Thea Benders hier de zorgondernemers. ‘’Met een klein team vaste medewerkers geven we elke dag persoonlijke aandacht en ondersteuning aan onze bewoners. We hebben respect voor ieders eigenheid, houden rekening met ieders behoefte en zorgvraag en bieden passende vrijetijdsbesteding. Onze dagactiviteiten stemmen we af op de persoonlijke wensen en behoeften van onze bewoners, waar we vooral willen denken in mogelijkheden.

Ben je tussen de 18 en 50 jaar, heb je gevoel voor humor en houd je van gezelligheid? Beschik je over een PGB vanaf zzp 4 en vind je het leuk om ook activiteiten met de groep te ondernemen? Neem dan contact met ons op! Bel 0610204087of mail naar arie@breezand.thomashuis.nl

Thomashuis Sexbierum (Friesland)

Thomashuis Sexbierum is gevestigd in een karakteristieke en voor de omgeving beeldbepalende State, gelegen op een terp. Het pand staat in een rustige omgeving met een privacy biedende, parkachtige tuin. In de omgeving zijn veel voorzieningen voor sport, spel en recreatie. Sexbierum is een levendig dorp aan de Waddenzee en ligt tussen Harlingen en Franeker.Onze groep varieert in leeftijd van twintigers en dertigers. Wij spelen graag spelletjes aan tafel en de bewoners krijgen ook de mogelijkheid om hun eigen interesses te volgen. Wij zijn graag betrokken bij het dorp en de omgeving en waar mogelijk zullen wij dan ook meedoen aan de activiteiten die zij aanbieden. Als het kan gaan we met de hele groep, maar we beseffen ook dat bewoners individuele aandacht en interesses nodig hebben.

Thomashuis Nieuwehorne (Friesland) 

Zorgondernemers Martine en Firwin Kruize-Kuhn hebben een plaatsje vrij: “Ons Thomashuis is een kop-hals-romp boerderij. Deze mooie boerderij staat midden in het dorp dus ook middenin de samenleving. In ons Thomashuis wonen acht mensen met een verstandelijke beperking en is er ruimte voor een negende bewoner. 

Een Thomashuis is kleinschalig wat ons heel erg aanspreekt. De lijntjes met ouders/vertegenwoordigers zijn kort, wat er voor zorgt dat we goed kunnen inspelen op de wensen en behoeftes van de bewoners. We staan dicht bij de bewoners en door de intensieve zorg die we bieden, kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn voor onze mensen.”

Thomashuis Ermelo (Gelderland)

Hans en Alies Stijnman wonen samen met hun bewoners in de nieuwbouwwijk Het Trefpunt. Ze bieden een gezellig thuis vlakbij het centrum van Ermelo in een omgeving die alles biedt om na de dagelijkse bezigheden lekker te ontspannen.

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen naar eigen mogelijkheden deelneemt aan de maatschappij. Gezamenlijk wonen, eten en leuke dingen ondernemen vinden wij belangrijk. Voor ons is het een uitdaging een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom, veilig, geborgen en gewaardeerd voelt, maar ook een omgeving die uitdaagt en prikkelt om eigen verantwoordelijkheid te nemen en je te ontwikkelen. Wij hebben een plaats beschikbaar. Interesse? Neem gerust contact op: 0640017450 info@ermelo.thomashuis.nl.”

Thomashuis Zenderen (Overijssel) 

In Thomashuis Zenderen bieden Herna en Willem Jansen 9 bewoners een warm en liefdevol thuis. Doordat zij naast het Thomashuis wonen, zijn ze het vaste gezicht en aanspreekpunt voor bewoners, familie en het team. 

“Met een klein team van medewerkers bieden we onze bewoners een veilige, stimulerende woonomgeving. Je mag hier jezelf zijn en iedereen is even waardevol. Ons doel is dat onze bewoners zich verbonden voelen met elkaar en zo bijdragen aan elkaars geluk. We zijn ontzettend blij met onze huidige bewonersgroep. Om de groep compleet te maken, hebben we nog een kamer vrij. Word jij onze nieuwe bewoner?

Delen: