Thomashuizen waar ruimte is voor nieuwe bewoners

Uit de huizen

Ben jij op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking? De volgende Thomashuizen hebben nog een kamer vrij: Almkerk, Velp, Spierdijk, Wageningen, Nieuwehorne, Steenwijkerland, Zwijndrecht, Steenbergen, Breezand, Middelharnis en Muntendam. Iedere vestiging heeft zijn eigen pagina en daar zijn de contactgegevens te vinden van de betreffende zorgondernemers. Wilt u weten of er in uw regio een plaats beschikbaar is voor uw dierbare, kijk dan op https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken.

Thomashuis Muntendam (Groningen)

Thomashuis Muntendam is gevestigd in het oude gemeenhuis in Muntendam. In dit prachtige karakteristieke pand zullen de nieuwe zorgondernemers Gerwin en Carina vanaf begin januari 2022 een fijne, warme en veilige woonplek gaan bieden aan 9 mensen met een beperking. Er zijn nog kamers beschikbaar.

"Iedere bewoner heeft een eigen ruime zit/slaapkamer en beneden hebben we een gezamenlijke woonkamer en keuken. Wij zelf wonen met ons gezin in het achterhuis. Hierdoor zijn wij praktisch altijd aanwezig, zijn de lijntjes kort voor bewoners, familie en medewerkers en weten wij precies wat er speelt in ons Thomashuis."

Thomashuis Middelharnis (Zuid-Holland)

Yvette en Arco Jordaan hebben een plekje vrij in hun Thomashuis in Middelharnis.

Yvette en Arco: "In ons Thomashuis woont een groep van 8 bewoners met een wisselende zorgvraag. Gevarieerd in leeftijd, interesses en zo meer. Als je interesse hebt, lees dan onderstaand verhaal over ons huis en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak om het speciale gevoel van Thomashuis Middelharnis te ervaren.

Wij vinden een liefdevolle, veilige en vertrouwde leefomgeving belangrijk voor onze bewoners en  bieden een zo normaal mogelijk (t)huis. Ieder kan zichzelf zijn en we kunnen van elkaar leren. Soms kan iets wel, maar soms ook niet. Ieder heeft zijn of haar eigen hobby's. Net als in het gewone gezinsleven.

De rol van ouder/bewindvoerder is groot, we doen het echt samen! Een wederzijds vertrouwen vinden wij hierin erg belangrijk, dit vormt de basis. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Vaak loopt dit ook wel in elkaar over in de begeleiding en verzorging die (uit handen) wordt gegeven."

Thomashuis Wageningen (Gelderland)

Ook Thomashuis Wageningen heeft een plekje vrij. Gertjan en Thea van Helden verzorgen in dit Thomashuis een warm thuis. 
Ons huis waar je je prettig kan voelen: ruim, licht en veel groen om je heen.
Het huis waar je je terug mag trekken in je eigen mooie kamer.
Het huis waar je in contact komt met anderen en waardevolle relaties kan (leren) aangaan.
Het thuis waar je veilig bent.
Het huis waar je jouw leven kiest en waar vandaan je er op uit trekt je wereld in.
Om altijd weer terug te kunnen keren naar je vertrouwde thuis, waar je je begrepen en gewaardeerd weet en zo tot rust komt.

Zo’n (t)huis wil ons Thomashuis zijn.

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland)

Zorgondernemers Piet en Angelique van der Kolk: “Ons Thomashuis ligt in een rustige landelijke omgeving op 3 kilometer buiten de dorpskern van Spierdijk. In Thomashuis Spierdijk wonen 7 mannen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. Met een klein team van medewerkers bieden wij hen een veilige, overzichtelijke leefomgeving met een voorspelbare dagstructuur.

Wie zoeken wij?

Momenteel hebben we 1 kamer beschikbaar. Deze is op de eerste verdieping en alleen te bereiken via de trap. Ben je een man tussen de 20 en 40 jaar. Beschik je over een PGB vanaf ZZP 4. Als er sprake is van nachtzorg, excessief gedrag zowel fysiek als verbaal is plaatsing helaas niet mogelijk. Kijk hier voor mee info: https://www.thomashuis.nl/spierdijk/thomashuis-spierdijk-heeft-plaats-voor-een-nieuwe-bewoner

Thomashuis Steenwijkerland (Overijssel) 

In Thomashuis Steenwijkerland is momenteel een kamers vrij op de eerste verdieping, onze nieuwe bewoner moet dus mobiel zijn. Dit Thomashuis is gevestigd in een statige stadsvilla met een ruime tuin. De locatie wordt gerund door zorgondernemers Bert en Annelies Boshoven.

Bert en Annelies: "Het grote huis is modern en gezellig ingericht, bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer en delen de gemeenschappelijke ruimtes met elkaar. Allen dragen een steentje bij in het dagelijks leven, zoals samen koken en het schoon houden van de leefomgeving. Ieder heeft daarin een taak die bij hem of haar past. Daarnaast trekken we er graag op uit voor activiteiten buitenshuis. Met hart voor de zorg proberen wij de bewoners een warm en geborgen thuis te bieden en hen te stimuleren zichzelf te zijn." 

Thomashuis Almkerk (Noord-Brabant)

Wij zijn Marco en Annelies Tichelaar en met onze hond en twee zonen wonen wij in Thomashuis Almkerk. Wij zijn sinds 1 november 2020 de zorgondernemers.  Ons Thomashuis staat midden in het dorp van Almkerk, en het dorp is betrokken bij de groep. Onze groep bestaat uit 8 bewoners in de leeftijd van 26 tot 56 jaar. 3 mannen en 5 vrouwen.

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen mag zijn wie hij is. En dat elke dag een feestje is. Wij hebben per direct een kamer vrij. Gezien onze huidige bestaande groep zijn wij op zoek naar een man  vanaf 18 jaar. Hou je van uitstapjes doen, lekker kletsen  en veel vrolijkheid om je heen, dan is dit misschien wel jouw woonplek .

Heb je nog vragen en voor meer informatie mail of bel ons  info@almkerk.thomashuis.nl  Annelies 0613251907.

Thomashuis Velp (Noord-Brabant)

Thomashuis Velp ligt aan de oude Maasdijk in natuurgebied “De Pannestaart” en wordt gerund door Pieter en Betty Gülcher. Ze hebben twee kamers vrij.

Pieter en Betty: "Wij zijn een kleinschalige woongroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De woongroep bestaat momenteel uit twee en heren en vijf dames in de leeftijd van 30 tot 57 jaar. Er is in ons huis dus nog plek beschikbaar om te komen wonen. In ons Thomashuis hebben alle bewoners een eigen zit/slaapkamer, daarnaast is er een gezamenlijk woonkamer, keuken, eetkamer en knutselhoek waar veel gebruik van wordt gemaakt. Door de week zijn de bewoners op de dagbesteding op diverse plekken rondom Grave. Op woensdag en donderdag bieden wij dagbesteding op het Thomashuis. Verder maken verschillende bewoners gebruik van sport en dansclubjes in de omgeving. Wij streven er naar om een veilig, gezellig en huiselijke sfeer te bieden. Dit doen wij samen met ons team en vrijwilligers." Lees hier hun hele bewonersoproep: https://www.thomashuis.nl/velp/bewoners-gezocht

Thomashuis Nieuwehorne (Friesland)

Zorgondernemers Martine en Firwin hebben twee plaatsen vrij: “Ons Thomashuis is een kop-hals-romp boerderij. Deze mooie boerderij staat midden in het dorp dus ook middenin de samenleving. In ons Thomashuis wonen acht mensen met een verstandelijke beperking en is er ruimte voor twee nieuwe bewoners. De warmte van een gezin, de huiselijke sfeer en de persoonlijke begeleiding staan voor ons hoog in het vaandel. Maar vooral een veilige en liefdevol thuis bieden.” 

Thomashuis Zwijndrecht

Zorgondernemers Wim Karel en Elvira Willemstein wonen samen met hun twee jongens Boyd en Lenn in Thomashuis Zwijndrecht. Zowel Wim als Elvira hebben beiden meer dan 20 ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. "In ons Thomashuis vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en gaan we zoveel als mogelijk uit van een ieders mogelijkheden. Samen met fijne ouders/verwanten en een leuk team vormen we zo een bijzonder huis dat aanvoelt als gewoon thuis."

Beiden zijn van mening dat het in de zorg juist om de mensen moet draaien en niet om wat er op papier staat. Op dit moment zijn er een aantal kamers beschikbaar.

Thomashuis Steenbergen

In ons Thomashuis bieden wij mensen met een verstandelijke beperking een veilige en huiselijke omgeving. We hebben beiden ruime ervaring in de zorg. Samen met onze bewoners zijn we graag thuis, maar we willen ook graag een ommetje maken met de hond of gezellig samen boodschappen doen. Als Brabanders houden we van gezelligheid en feesten. Geen verjaardag of ander feestje zal ongemerkt voorbijgaan.

We hebben er bewust voor gekozen om zelf ook bij het Thomashuis te gaan wonen. Op deze manier zijn we goed op de hoogte van wat er speelt. Wij zijn praktisch altijd aanwezig en vormen het vaste aanspreekpunt voor de bewoners en hun ouders/vertegenwoordigers. Om de goede zorg te kunnen garanderen, hebben wij een klein betrokken, heel betrokken team van medewerksters in dienst.

Thomashuis Breezand

Ons Thomashuis is gevestigd in een prachtig verbouwde basisschool, voor de buurt bepalend karakteristiek pand in het dorp Breezand. Gelegen in het noordwestelijke deel van de Anna Paulowna polder. Sinds 1 juni 2009 zijn Arie en Thea Benders de zorgondernemers van Thomashuis Breezand.

‘’Met een klein team vaste medewerkers geven we elke dag persoonlijke aandacht en ondersteuning aan onze bewoners, hebben we respect voor ieders eigenheid, houden we rekening met ieders behoefte en zorgvraag en bieden passende vrijetijdsbesteding. Onze dagactiviteiten stemmen we af op de persoonlijke wensen en behoefte van onze bewoners, waar we vooral willen denken in mogelijkheden.

We hebben momenteel 3 kamers vrij. Je bent tussen de 18 en 50 jaar, je hebt gevoel voor humor en houdt van gezelligheid! Je beschikt over een PGB vanaf zzp 4. Je wilt binnen jouw mogelijkheden bijdragen aan het leven in ons Thomashuis en vindt het leuk om ook activiteiten met de groep te ondernemen.’’

 

Delen: