In deze Thomashuizen is een woonplek vrij

Thomashuis Olst
Wonen

Ben jeop zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking? In Thomashuis Den Haag, Sneek, Almkerk, Middelharnis, Ouderkerk aan den IJssel, Andel, Lexmond, Ermelo, Olst, Spierdijk en Breezand is een kamer vrij.

Wil je weten of er in jouw regio een plaats beschikbaar is voor je dierbare? Je kunt te alle tijden kijken op:  https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

 

Thomashuis Olst (Overijssel)

Het Thomashuis ligt aan de rand van het dorp. Het is gevestigd in een ruime herenboerderij met parkachtige tuin. Er is een vast team van kundige medewerkers, met hart voor de zorg, die samen met de zorgondernemers en wat vrijwilligers de ondersteunende begeleiding bieden, zodat de bewoners kunnen leven zoals zij dat graag willen en zichzelf kunnen zijn.

Thomashuis Ermelo (Gelderland)

Hans en Alies Stijnman van Thomashuis Ermelo hebben plek voor een nieuwe huisgenoot. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen naar eigen mogelijkheden deelneemt aan de maatschappij. Gezamenlijk wonen, eten en leuke dingen ondernemen vinden wij belangrijk. Voor ons is het een uitdaging een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom, veilig, geborgen en gewaardeerd voelt, maar ook een omgeving die uitdaagt en prikkelt om eigen verantwoordelijkheid te nemen en je te ontwikkelen.”  

Thomashuis Den Haag (Zuid-Holland)

Richard Logister en Petra van Straaten zijn de trotse zorgondernemers van Thomashuis Den Haag. Samen met 9 bewoners en medewerkers vormen zij een fijne groep waar iedereen zichzelf kan zijn. "In ons Thomashuis is er plaats voor plezier, samenzijn en aandacht. We leveren maatwerk om zo recht te doen aan iedere bewoner. Ons motto is dat je mag zijn wie je bent."

Thomashuis Middelharnis (Zuid-Holland)

Thomashuis Middelharnis staat midden in het dorp en dus in de samenleving. Het huis beschikt over een gezellige woonkamer en keuken waar het altijd goed toeven is met elkaar. Iedere bewoner beschikt over een ruime zit/slaapkamer die helemaal naar eigen smaak is ingericht. Dagbesteding is mogelijk binnen ons Thomashuis. Daarnaast vinden we het leuk om te wandelen, fietsen en om leuke dingen te doen met elkaar zoals naar de film gaan en uit eten.

Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel (Zuid-Holland)

In Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel wonen acht volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij wonen hier samen met de zorgondernemers Henk en Marit die het huis leiden. "Samen met onze vier kinderen wonen we zelf ook bij het Thomashuis. Wij zijn christenen, in onze keuzes en handelen komt onze levensbeschouwing terug. Ook gaan wij op zondag naar de kerk en gaan bewoners die dat willen ook mee."

Thomashuis Sneek (Friesland)

In ons Thomashuis bieden wij onze bewoners een warme en veilige woonomgeving waar zij zich thuis voelen en kunnen genieten van de alledaagse dingen in het leven. Zinvolle en plezierige dagbesteding hoort daar bij. Voor ons is het een unieke mogelijkheid om samen te werken en te doen waar wij goed in zijn, namelijk het zorgen voor mensen en hen ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. 

Thomashuis Lexmond (Utrecht)  

Jennifer en Ate Snel wonen sinds 1 augustus 2018 met hun kinderen Bjarne, Kjeld, Sverre en Feline in Thomashuis Lexmond. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en ligt aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten fruitbomen. Ook is er een moestuin, waar eigen groenten worden verbouwd en een gezellige dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand. Thomashuis Lexmond heeft plek voor een nieuwe bewoner.

Thomashuis Breezand (Noord-Holland)

Ons Thomashuis is gevestigd in een prachtige verbouwde basisschool, met tal van dagbestedingsmogelijkheden, ook op locatie. Denk aan sport/spel, wandelen, fietsen, tuinieren, dierverzorging, educatie, koken/bakken en andere creatieve bezigheden. Het allerbelangrijkst is dat je bij onze zorgondernemers Thea en Arie jezelf kunt zijn en mag zijn wie je bent.

Wie zoeken wij?

Je bent tussen de 18 en 50 jaar, je hebt gevoel voor humor en houdt van gezelligheid! Je beschikt over een PGB vanaf zzp 4. Je wilt binnen jouw mogelijkheden bijdragen aan het leven in ons Thomashuis en vindt het leuk om ook activiteiten met de groep te ondernemen. 

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland) 

ZorgondernemersPiet en Angelique van der Kolk:Ons Thomashuis ligt in een rustige landelijke omgeving op drie kilometer buiten de dorpskern van Spierdijk.Hier wonen 7 mannen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur.Met een klein team van medewerkers bieden wij een veilige, overzichtelijke leefomgeving met een voorspelbare dagstructuur. https://www.thomashuis.nl/spierdijk/plaats-voor-een-nieuwe-bewoner

Thomashuis Andel (Noord-Brabant)

In ons Thomashuis heerst een huiselijke, geborgen sfeer. We besteden ook veel aandacht aan de maaltijden. Uiteraard als dagelijks moment van rust en contact, maar ook als kwaliteit op zichzelf, met gezonde, verse en liefst biologische ingrediënten. Thomashuis Andel ligt in het centrum van het dorp, aan een met oude leilinden omzoomde hoofdstraat en vlakbij de Afgedamde Maas. De monumentale boerderij wordt omringd door een mooie tuin, met achter het huis een weilandje voor onze geiten en kippen. Heb je interesse in de vrijstaande kamer voor jouw naaste, neem vooral contact op.

Thomashuis Almkerk (Noord-Brabant)

Het Thomashuis staat midden in het dorp Almkerk en heeft veel ruimte om het huis en in het dorp horen onze bewoners er echt bij. Vanuit het dorp zijn er dan ook veel vrijwilligers betrokken bij de bewoners van het Thomashuis. We trekken er met de bewoners regelmatig op uit naar bijvoorbeeld: de Biesbosch, Woudrichem of een van de andere leuke plaatsen in de regio.Ons hoofddoel is dat een ieder gelukkig is en zichzelf mag zijn.  Wij zoeken een bewoner die redelijk niveau heeft en  enige mate van zelfstandigheid. En die houdtvan leuke dingen ondernemen met elkaar. Neem contact op met Marco en Annelies Tichelaar voor meer info.

Delen: